odumin

angelus
tynna’lı odumin, birleşmiş sektör otoritesi’nin münzevi bölgesel yöneticisiydi. çok az kişinin onu görmesinden esinlenerek birleşmiş sektörde bir şekilde odumin’in mistik söylentileri dolaşmaya başladı. neredeyse elemanlarından çoğu onun varlığından bile haberdar değildi. söylentiler odumin’in kulağına kadar geldi. bazıları onun varlığını bir suikastçı tarafından biçiminin bozulduğundan dolayı görünümünü sakladığını fısıldarken, bazıları da onun korkunç derecede çirkin olduğunu söylüyordu. hatta çok az kişi de odumin’in kılık değiştirmiş imparator olduğunu söylüyordu.

odumin, halk önündeki imajını çok dikkatli oluşturdu. holografik resmin bulunmadığı yapma bir biyografi medyaya sızdırıldı. bu süre zarfında odumin, gençken onun da olduğu gibi yıldızlararası koleksiyonlar ltd.’de izleyivi olan spray gibi poz verdi.

odumin, genel denetçi’nin ofisindeki müstakil görev temsilciliğinden, personel pozisyonuna atanana kadar çok çalıştı. werden’deki ölümünden birkaç ay önce bir araştırma gezisinde imparatorluk yüksek sorgulayıcısı torbin birleşmiş sektör’ü ziyaret etti. süslü havuzda dinlenirken birinci frekans kilisesi’nin hayatta kalan dindar mezhepi tarafından saldırıya uğradı. tynna’lı bir turist kılığındaki odumin, doğal su yeteneklerini kullanarak torbin’i kurtardı ve güvenliği suikastı planlayara karşı uyardı. bu kahramanlığından ötürü, odumin terfi aldı.

odumin, birleşmiş sektör’deki köle ve suç operasyonlarını çökertecek kadar nüfuzluydu. xiochi köle çetesinin tek eliyle yok etmesiyle saygı kazandı fakat bu hareketler malord çetesinin hedefi haline gelmesini sağladı. suç ailesi odumin’i neredeyse öldürüyordu, tynna’lı ise kötü şöhretli haydut gallandro’yu malorm probleminin kökünden çözmesi için tuttu.

yavin savaşı’ndan birkaç yıl önce, odumin’in adı, birleşmiş sektör’de görevli birkaç yöneticinin bulaştığı köle ticaretini araştıran yüksek derecede gizli bir araştırmaya karıştı. ammud gezegenindeki glayyd evi’nden bilgi edinmesi için tekrar gallandro’yu tuttu. spray olarak, vinda ve d’rag adına han solo adlı tüccardan oslumpex v’te iki gemi lisansı aldığını iddia etti. aslında han solo ve chewbacca’yı araştırmasına yardım etmeleri için kullandı. lorrd’lu hart ve parn gorra-fiolla’nın yardımlarıyla köleliği durdurmayı başardı.

odumin akıllı bir susamuru benzeri tür olan tynna’lıdır. çok iyi bir yüzücüdür fakar çok kötü bir görüşe sahiptir. çok soğuk sulara alışkındır, herhangi bir yan etkisi olmadan çok soğuklarda (-50 dereceye kadar) yaşayabilir. kendi ana gezegeni tynna’da odumin’e bir kahraman gözüyle bakılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol