odan urr

angelus
draethos olan jedi üstadı yö 5032’de doğmuştur. büyük hiperuzay savaşı’ndan hemen önce odan-urr, üstadı ooroo tarafından imparatoriçe teta’ya koros sisteminin güvenliğinin sağlanmasında yardım etmesi için gönderilir. vahşi yırtıcılardan oluşan bir ırktan gelen odan-urr iletişimi sadece telepatik olarak yapıyordu, konuşmaktan çok herkes ile güç’ü kullanarak iletişim kuruyordu.

odan-urr üstat ooroo tarafından eğitilir ve sadece jediler ile sith’lerin tarihlerini anlatan kitaplara ilgi duymaktadır. üstadı tarafından koros sisteminde kirrek’leri birleştirmek için yapılan savaşta imparatoriçe teta’ya yardım etmesi için gönderilir. memit nadill ile birlikte savaşan odan-urr savaş meditasyonu’nu yağmacı asilere karşı kullanır ve koros sistemine barış getirir.

koros major’dayken odan-urr kâbus görür. kâbusunda marka ragnos’un öldüğünü ve yakında savaşın başlayacağını görür. teta tarafından coruscant’a galaktik cumhuriyet’i gelen tehlike ile ilgili olarak uyarması için götürülür. ne yazık ki cumhuriyet, eğitilmemiş bir şövalyenin kuruntuları olduğunu söyleyerek odan-urr’un gördüklerini göz ardı ederler. teta ise bunu hafife almaz ve kendi kuvvetlerini sith saldırısı için hazırlamaya başlar.

sith saldırıları başladığında odan-urr, üstadı ooroo’ya kirrek’in naga sadow’un massassi kuvvetlerine karşı savunmansında katılır. avantaj sith’lerin tarafına dönmeye başlayınca ooroo kendini feda ederek içinde yaşadığı cynagen gazı ile düşmanlarını öldürür. ölürkenki sözleri ise geleceği gösterir. ona en büyük jedi’lerden birisi olacağını söylemiştir. odan-urr imparatoriçe teta’nın yanında kalır ve tüm büyük hiperuzay savaşı boyunca ve naga sadow’un sith imparatorluğu’nun yıkılmasında ona yardım eder.

sadow’un gemisinin enkazı içinde gezerken odan-urr sith holokron’unu bulur ve onu yanında ossus’a götürür. burada jedi kütüphanesinin kurulmasına yardım eder. karanlık tarafın yükselişi ve krath’ların konuşulacağı deneba’daki toplantıya kadar 600 yıl boyunca jedi toplantılarına başkalık eder. ossus’da bulunduğu süre boyunca akademik çalışmalara önem veren odan-urr yinede nomi sunrider gibi yeni jedi öğrencilerini eğitmek için zaman ayırmaktaydı. odan-urr tecrübelerini artırdıkça ve ünlendikçe jedi düsturunun geliştirilmesine yardımcı oldu.

ama sith holokronu’na sahip olduğu gözden kaçmadı. exar kun ossus’a gelip odan-urr’u öldürdü, holokronu ele geçirdi ve ölmeden önce odan-urr’un onu üstat ilan ettiğini söyledi. yaşamına uygun olarak odan-urr kitapları arasında öldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol