nomi sunrider

angelus
eski cumhuriyet günlerinden, yavin savaşından yaklaşık 4000 yıl önce, bir jedi. andur sunrider ile evliydi ve vima adında bir kızları vardı.

ambria’daki üstat thon’a adegan kristallerini götürürken andur, kristalleri isteyen hutt bogga’nın adamları tarafından önlenir. andur kristalleri vermeyi reddedince adamlardan birisi gorm-solucanı denen zehirli sürüngenimsi bir yaratığı üzerine salar. andur güçlü zehirden dolayı hemen ölür. ruhu karısı ile konuşunca, nomi andur’u ışın kılıcını alır ve saldıranların çoğunu öldürür. bogga adamlarını onu takip etmesi ve kristalleri alması için yollar ama adamlar başarısız olur.

en başta istememesine rağmen bir jedi olarak kaderini kabul eder ve üstat thon tarafından eğitimine başlanır. jedi olarak bir başka jedi ulic-qel droma ile tanışır ve aşık olur. ulic sith’lerin tarafına geçip exar kun’un çırağı olunca kardeşi cay’i öldürür bunun üzerine nomi onun güç ile olan bağlantısını koparır. daha sonra ulic, kun’a sırt çevirir ve jedi’lerin onu yenmesi ve büyük sith savaşı’nı kazanmaları için yardımcı olur.

vima büyüyünce biraz asi ve sabırsız birisi olur. ulic’i bulup ondan eğitim almak için kaçar. annesi onu arayıp bulur. bu sırada ulic onu jedi olarak eğitmiştir. nomi onları bulduğu sırada ulic sırtından vurulur ve nomi’nin kollarında ölür.

şu anda kaderi bilinmiyor. yaşına rağmen büyük bir jedi üstadı’ydı ve kızı vima’dan dolayı vima-da-boda’nın büyük büyük annesidir

hayatında bir yerde jolee bindo ile tanışmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol