archie goodwin

angelus
başarılı bir çizgi roman yazarı olan archie goodwin 18 eylül 1937’de amerika’da doğmuştur ve 28 şubat 1998’de aynı ülkede ölür. kendisi kariyerinin başlarında birkaç çizim de yapmıştır. ’mary perkins on stage’’de leonard starr’ın asistanı olarak işe başlamıştır. goodwin ayrıca fishing world dergisi için çizimler yapmıştır ve redbook dergisinin baş editörü olarak çalışmıştır.1962’de ’hermit’ ‘i çizdiği harvey comics’e katar.

ardından warren publishing’e katılır ve burada senaryo yazımı üzerine yoğunlaşır. 1963’de goodwin al williamson, joe orlando, gray morrow ve neal adams gibi çizerler için eerie and creepy’de yayınlanan hikayeler yazar. bunun ardından yaptığı işlerin sayısı giderek artar. archie goodwin king features syndicate için (al williamson için ’secret agent x-9’u, hale ve jerry skelly için ’captain kate’’i), marvel için(’sub-mariner’, ’fantastic four’, ’iron man’, ve) ve dc için (’batman’) yazar.

1975’de marvel’de baş editör olur. imparatorluk’un çizgi roman uyarlamasında ve şu anda russ manning tarafından devam edilen günlük star wars hikayelerinde o sorumlu olmuştur. goodwin marvel çizgi roman serilerini, epic illustrated dergisini oluşturmuştur.


yazarın star wars eserleri:

the empire strikes of back

the empire strikes of back special edition

return of the jedi

return of the jedi special edition

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol