les rivieres pourpres

spoiled
jean-christophe grange’nin kucuk bir fransiz kasabasinda gecen ve mathieu kassovitz tarafindan filmi cekilen kitabi.
firambogaz
her filmi cevrilen kitapta oldugu gibi bu kitap da filmi cevrildiginde ozunden cok sey yitirmistir.once filmi izleyip sonra kitabi okursaniz pek bir sey olmuyor ama benim gibi once kitabi okuduysaniz filmi izlerken ozellikle sonlara dogru icinizden cok ilginc ve daha once hic duymadiginiz kufurler gecebiliyor.jean-christophe grange’nin tum kitaplari okunmalidir ama filmleri izlenmemelidir bence...

2000 fransiz yapimi bu filmin orjinal adi "les rivieres pourpres" yonetmeni alain goldman’dir
deftones
ustun bir irk yaratimi ustundeki calismalari anlatir. koylu halkin sagligi ile tahsilli insanlarin zeka yapisini birlestirmeye calismalarini konu almistir.
armes
inanılmaz sürükleyici bir hikayesi olana "lan adamın aklına bu nerden gelmiş" dedirten sonunu okuyacağım diye yemeden içmeden kesen, yazarı jean christophe grange olan, başarılı bir polisiye roman.aynı zamanda filmi de çekilmiştir fakat filmi kitaptaki zevkin yarısını vermemektedir fazla yüzeyseldir.
angelus
jean christophe grange ın zekasına hayran bıraktıracak bir şekilde kurguladığı, birkaç başarısız "sonu tahmin etme" hadisesi ağzımızı açık bıraktığı, iki farklı hikayeden kopmadan okunulması gereken eseridir.

filmi ise kalitesizdir. lakin jean reno nun varlığı her zaman ki gibi tatlandırmıştır. hastasıyız kendisinin.evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol