plastik top

esrakesh
cok cabuk patlayan, patlamasa da kapısının onunde oynadıgınız amca ya da teyzeler tarafından kesilen top. bir aralar bunların altı katlı olanları cıkmıstı.cok dayanıklı denirdi. evet bu altı katlılar daha cok dayanırdı hemen patlamazdı ama kesilme olayına gelince normal plastik toptan farkı kalmazdı.
john maynard keynes
plastik top sokakta buyumus cocuklar icin unutulmaz anilar barindiran bir toptan cok daha fazlasidir,bu topu secme isi bile oldukca komplike dinamiklere dayanmaktadir,mesela kim gidip alacak,bi kere topu kim aliyorsa o ya en iyi oynayandir,ya en buyuktur ya da en gucludur yani topu secen adamin digerleri uzerinde gucu vardir.bu sosyolojik saptamamizdan sonra gelelim top nasil secilire,oyle ya yamuk yumuk bir topla kimse oynamak istemez;

efendim bu topun en olmazsa olmazı yumurta olmamasıdır,peki nasıl anlasılır yumurta mı degil mi;top bakkaldan alınır havaya dondurulerek atılır eger duzgun donuyorsa yumurta degildir,yok eger duzgun donmuyorsa doneni bulunana kadar denenirdi,daha sonra da kosa kosa sahaya gelinir "gelin lan gelin allahıma en guzelini sectim ehehee" diye eglenilirdi.

(bkz: keske hic buyumesek).

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol