tinerci

greyfurt
tiner bağımlısı insanların son yıllardaki yerleşmiş genel adıdır.

yurt dışındada yıllar evvel aynı sorun yaşanmış ve tiner, bally türevi maddelerin içindeki kafa yapıcı maddeler, aynı işlevi gören başka maddelerle değiştirilmiştir. yurdumuzda ise aynı sentetik maddelerle inatla üretilmeye devam etmektedir.

şimdi tamam, resmi kurumları eleştirilecek çok noktaları var ama ben başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. peki abi bu tiner üreticileri yada bally üreticileri bu durumdan habersizlermi ? neden resmi bir dayatmayı beklemek yerine, halkın menfaati için kendileri harekete geçip bir şeyler yapmıyorlar ? (içimden geçen samimi fikirlerimi yazsam 3 sayfa küfür olurdu) benim işletmem olsa ya üretimi değiştiririm yada kapatırım şirketi. aç kalırım gene bu işi yapmam. özel kurumlarında hassasiyet göstermesi lazım.

evet yasaklarla bu gün tiner gider yarın başka bir şey gelir. problemi kökten çözmüş olmayız ama dünyanın neresinde görülmüş 10 yaşındaki çocuğun elini kolunu sallayarak gidip bu tip maddeler edinebildiği ?

sonuçta ciddi ve kalıcı adımlar atılmadığı sürece çocuklarımız tiner bağımlısı olacak, suça itilecek, tecavüze uğrayacak, tecavüz edecek, hırsızlık yapacak ve katil olmaya devam edecekler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol