dtp özeleştirileri

betterthan
demokrat toplum partisinin secim sonuclari ve kendi politikalari adina yaptigi ozelestirilerdir bunlar,genel manada baskin oran’a yanlis yaptiklarini secmen bolgelerini tutturamadiklarini,turkiyelilik kavramindan uzaklastiklarini aciklamislardir,biraz tribunlere oynama gibi olmus.


ankara - demokratik toplum partisi’nin (dtp) üst yönetim organı parti meclisi, seçim sonucunu ‘özeleştiri” başlıklı bildiriyle değerlendirdi. partinin örgütsel dağınıklığı gideremeden erken seçimle karşılaştığı, seçim olacağı tahmin edildiği halde gerekli tedbirin alınmadığı belirtilen bildiride, aday belirleme komisyonunun “negatif sonuçlarda pay sahibi olduğu, yönetimin il örgütleri üzerinde yeterli hakimiyet kuramadığı, kimi il örgütlerinin tepkilerinin seçim çalışmalarına yansıdığı” belirtildi.


bu tesbite örnek olarak hakkari’de 3, ağrı’da 2 aday gösterilmesi sayılırken, istanbul 2. bölge’de baskın oran’ın destekleneceği açıklanmasına rağmen, daha sonra baskın oran’a destek verilmeyip, karşısına rakip olarak doğan erbaş’ın çıkarılmasının “hata olduğu” kaydedildi. bildiride yer alan ifadeler özetle şöyle:

“parti olarak radikal demokrasiyi kendimizden başlatmamız gerekirken, ‘devlet neden demokratikleşmiyor’ diyerek şikayetçi pozisyonda kaldık. parti olmanın gereği somuta inmek, projeler üretmek iken toplumcu bir parti olmaktan uzak görüntü sergilediğimizi ve nedenlerini sorguladığımızı belirtebiliriz.

türkiyelilik kimliği bir yana birakildi
“türkiye’nin partisi mi, kürt partisi mi olunduğuna bir türlü karar verilemeyerek ikircikli davranılmıştır. türkiyelilik adına kürt halkının demokratik ulusal değerlerini net ve kararlıca savunmaktan uzaklaşırken, kürt halkının haklarını savunayım derken türkiyelilik kimliğini bir yana bırakmış, tüm ezilenlerin, emekçilerin ve demokrat kesimlerin sesi olmayı başaramamıştır.

kadin özgürlüğünün ilkeli pratikçisi olamadik
“felsefemizin cinsiyet özgürlükçü yönüne karşın kadın özgürlük mücadelesinin ilkeli pratikçisi olamadığımız için feodal anlayış ve erkek egemenlikli yaklaşımlar kendini parti içinde etkili kılabilmiş ve toplumun çağdaş demokratik ölçülerde dönüştürülmesine öncülük yapılamamıştır.

yerel yönetim eksiklikleri güveni zedeledi
“yerel yönetimler deneyimlerine tam hakim olmamamız ve yaşanan eksikleri gidermede etkin projeler üretmekte yetersiz kalmamız da toplumdaki beklenti ve güven düzeyini zedelemiştir.”

bildirgede, eylül ayı içinde kongreye gidilmesi, seçime beraber girilen partilerle seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir araya gelinmesi, kimi iller için araştırma komisyonları kurulması ve yerel yönetimler için yeni bir yol haritası çıkarılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.


(bkz: bunlar reklam kokan hareketler mayk)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol