21 ekim 2007 günü kaçırilan isimsiz asker

greyfurt
21 ekim 2007 hakkari pkk catismasindan sağ kurtulan, teslim olan/esir alınan 8 askerden biridir.(http://www.bilgisozluk.com/mehmetcik/isimsiz.jpg)

bu basligi yazmak için olayın baslangici olan saatlerden itibaren düşünmeye başladım. böyle bir olayda neden bir askerimizin adı gizli tutulsun ki? düşündüm, düşündüm ve bir sonuca varamadığım için; medyaya yansıyan bazı haberleri ve kafama takılan soruları sözlüğe yazmaya karar verdim

1-) saldırıdan yaralı olarak kurtulan askerimizden biri:
"üstlerimizden öğrendiğime göre, içimizden, bizi bilen biri ’buraya gelebilirsiniz, burası savunmasız demiş..."
(yani içlerinde bir hain olduğundan şüpheleniliyor-haber7 kaynaklı haber)

2-) sadece 8 kayıp/esir asker sözkonusuyken, neden 9 fotoğraf var? (independence belki biliyordur???-#695122)


3-) kayıp askerlerden "irfan beyaz"ın ailesine önce "oğlunuz şehit oldu" dendi. sonra baba beyaz’ın, başvurduğu askeri kaynaklar "oğlunun adının, şehit yada yaralı listesinde olmadığını" söylediler.
neden önce "şehit" dendi sonrada varlığı kabul edildi?

4-) neden "isimsiz asker" foto’su ile irfan beyaz’ın fotosu birbirine bu kadar benziyor? (kamuflajlar aynı-grafiker gözüyle teyit ederim. her motifi aynı-, tırnak yapıları aynı, parmaklar aynı, kaşların zayıf birleşik yapısı aynı, burun deliklerindeki elastikiyet aynı, saç tıraşı aynı ve yazmaktan sıkıldığım diğer unsurlar aynı...)
http://www.bilgisozluk.com/mehmetcik/isimsiz.jpg
http://www.bilgisozluk.com/mehmetcik/irfanbeyaz.jpg

5-) neden diğer askerlere göre isimsiz askerin fotografı çok daha kaliteli çekilmiş? (384x288 yerine 800x1067) onu ayrıcalıklı kılan nedir?

6-) isimsiz asker tabureye oturacak, sigara içecek, rahat tavırlarla, esir edilmemiş biri gibi sırıtacak hatta ve hatta bu halde fotoğraflanacak kadar imtiyazı hakedecek ne yaptı ?
http://www.bilgisozluk.com/mehmetcik/isimsiz.jpg

sadece merak ediyorum. aslında hem merak ediyorum hemde bilinmeyene üzülüyorum. umarım hiç biri, yürek dağlayan, geri dönüşü olmayan bir halt etmemiştir. umarım hepsi sağ sağlim, vatani görevini eksiksiz yerine getirmenin huzuruyla evlerine, yuvalarına dönerler.

not: vatan hainlerinin hayatları boyunca yaşayamayacakları o büyük huzuru umarım bir gün bütün vatanseverler yaşar.

not2: umarım bu başlık rtük’ün 21 ekim 2007 hakkari pkk catismasi ile ilgili sansürü kapsamında değildir. (...ki olmadığını sanıyorum. bu entry basında daha önce yayınlanan haberler kaynaklı bir paylaşımdır)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol