başkalarınin yasadigi korkuları aşağılamak

greyfurt
olaya "olm amma tırsıkmışsın bea" şeklinde yaklaşan insanların tutumudur veya başkalarının yaşadığı korkuları kendi yaşadığı, tanık olduğu travmalarla kıyaslamaktır. "ohoo o ne ki? bizimki böle böle olmuştu. hey gidi hey" şeklinde ki yaklaşımlardır. aslında hepimizin zaman zaman yaptığı yanlıştır.

korku ölçülebilir bir duygu değildir. "inanırmısın dün tam 4 kilogram korkmuşum" diyemeyiz. herkesin korkusu kendine büyüktür. zaten korktuğumuz yada korkmadığımız şeyler bizi biz yapan, bizi farklılaştıran, kişiliğimizin oluşturan şeylerdir.

deprem ile tanışmış kişilerin deprem yaşamayan insanlara verdikleri telkinlerin son cümlesidir. "sizinki gibi bi bina vardır; çöküşünü bizzati şahit oldum" adamcıklarıdır.

27 aralik 2007 ankara depremi başlığında da bir takım (kötü niyetli olmadığına inandığım) örnekleri mevcuttur.

saygıyla duyurulur.
fofay
yapılabilecek en seviyesizce davranış biçimidir hele ki;doğal afet ve benzeri durumlarla dalga geçen insanları yadırgarım.
enharista
başına gelmiş kötü olayı abartarak başkasına anlatma fırsatını bulmuş kişilerin,başka insanların korkularını bazen farkında olmadan bazende farkında olarak "o ne ki abi", "bundan da korkulur mu" şeklinde cümlelerle karşısındaki insanları rencide etmeleridir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol