olen kimsesiz türklerin kadavra yapılması

greyfurt
almanya’da vuku bulan dehşet verici olaydır. şöyle ki;

almanya’da ölen kimsesiz gurbetçilerin önce kadavra olarak kullanıldıkları daha sonra da yakıldıkları ortaya çıktı....

takvim gazetesi’nin haberine göre kimsesiz gurbetçi vatandaşlarımızın müslüman usüllere göre defnedilmeyip yakılması, almanya’da türk toplumunun ayaklanmasına yol açtı. özellikle devlet huzurevlerinde ya da kimsesizler yurdundaki türk vatandaşlarının sahipleri olmadığı için yakıldığı öğrenildi... duisburg kentindeki buhara cenaze fonu başkanı burhanettin uysal tüyler ürpertici açıklamalarda bulundu:

* almanlar, bin euroluk fark ve daha kolay bir yöntem olduğu için müslüman vatandaşlarımızı krematoryumlarda yakıyorlar. yakma işlemi 500 euro, müslüman usüllere göre defin ise bin 500 euro.

* biz çoğu kimsesizler yurdunda ölen türkler’in naaşlarını almak istiyoruz ama almanlar vermiyor. birkaç kez "ölen türkleri ne yapıyorsunuz" diye sordum cevap alamadım. ama öğrendiğimiz kadarıyla türkler’i yakmadan önce kadavra olarak kullanıyorlarmış. bunun üzerine kalktım üniversite hastanesine gittim. kavanozlar içinde insan organlarını öğrencileri gösteriyorlardı. sonra da bu organları yakıyorlar.

* ayda ortalama 25-30 kimsesiz türk’ün cenazesi ortadan kayboluyor. bu sayı bizim duyduklarımız. allah bilir daha kaç kişi vardır. cenazeleri isteyince de vermiyorlar. ya parçalara ayırıp kadavra yapıyorlar ya da yakıp, yok ediyorlar. kimsesizler yurdunda 20-30 yıl yalnız yaşayan, ailesi tarafından terk edilmiş türkler var. türk yetkililer onlarla ilgilenmiyor.

***
bu ülkeye 40 yıl hizmet vermiş insanların sonu bu olmamalı. din ve inançlarına saygı gösterilmeli. alman makamların sahipsiztürk cenazeleri, türk konsolosluklarına bildirmesi gerekiyor. ama bunu cesetlerikadavra olarak kullanmakiçin yapmıyorlar. akıbeti belli olmayan bir sürü türk cenazesi var. hatta bazı cenazelerin organ mafyası tarafından çalındığınıalındığını düşünüyoruz. türk makamları,türk hükümeti birşeyler yapmalı.

kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=54159&cat=180&dt=2008/02/04

daha dün 9 vatandaşımız şüpheli şekilde yanarak can vermişken üstüne birde bu haberi okumak cidden büyük sinir yarattı bende. umarım dışişleri yetkilileri işlerini en iyi şekilde yaparlarda bu insanlık dışı sorun çözülür.

aihm’i de göreve bekliyoruz. bakalım ne kadar insanlar? (cidden sinir oldum)

lady rosenred
evet cidden üzücü..yalnız işin enterasan tarafı şu ki; bu insanlar gurbet ellerde huzur evlerine terkedilirken(!) kimsenin gıkı çıkmamış, gayet normal karşılanmış.

e şimdi tutup da "yok türklerin naaşlarını kadavra olarak kullanıyorlar, yakıyorlar, müslüman usullerine göre defnetmiyorlar" diye yırtınmadan önce, bu insanların neden gurbet ellerde huzur evlerine terkedildiğini öğrenmek, araştırmak gerekmez mi ? önce buna dikkat çekmek, isyan etmek gerekmez mi ? önce kaderlerine terkedip sonra "aman efendim müslüman usullerine göre gömmüyorlar vatandaşlarımızı" diye hönkürmek abesle iştigal olmuyor mu ?

benim mi aklım ermiyor yoksa ortada büyük bir anlaşılmazlık ya da göz boyama mı var ?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol