demokrat parti doneminde artan cami sayısı

mad
her eve bir cami olmalı hatta. bırak sağlık kurumu, okul, tiyatro, sinema, huzur evi, stad vb yapmayı, tarihini anlatan yerleri korumayı, ülkenin zenginliklerini kullanıp korumayı bırakmak lazım tabi. ohoo ne kadar şey var. bu kadar şey mi yapılır be?

yapalım camileri biz, hem sevap da kazanırız. okumasın yavrucaklar zaten. kuran kursana gitsin sadece yeter. hasta falan olursak da beklemeyelim hastane köşelerinde, okuyup üfletiriz geçer gider hepsi. sosyal aktiviteleri de artık ne yaparsınız size kalmış.

(bkz: durmak yok inşaaya devam)
john maynard keynes
ilginc bir tespit olmus.

oncelikle neden demokrat parti donemi dendigini idrak edemedigimi soyleyerek soze baslamak istiyorum.acaba 27 mayis 1960 sonrasinda da iktidarda mi kaldi bu parti,acaba ben yanlis kaynaklardan mi okudum bilemiyorum.sucu once kendimde aramayi borc bilirim fakat soylemeden edemeyecegim kolay kolay da yanilan bir insan degilimdir(ukala mode on).

bana ilginc gelen bir baska nokta ise tespitte 1071 - 1950 ve 1950 - 1970 yillari kiyaslaniyor.istatistikler zaman ve mekanla alakali oldugu icin bence gayet sacma iki zaman araligi alinmis.mevcut nufus bilgileri nedir bilmeden oran oranti kuramadan nasil bilimsel bir cikarimda bulunabiliriz bunu da kavrayabilmis degilim.mesela 1750 de dunya nufusu 791 milyonken su anda 6,5 milyar civarindadir.250 yilda nufus 9 misli bir artis gostermistir.1071 yilindaki dunya nufusunu varin siz dusunun sadece bir kac milyon civarinda olmasi kuvvetle muhtemeldir.

eminim ki o 20 yillik donemde yapilan okulun/hastanenin sayisi da onceki 900 yillik donemdekinden daha fazladir,zira insan populasyonu geometrik artmaya devam ederken bilim de kumalatif bir ivme icerisinde olmustur her zaman.aklima yillar once okudugum bir makale geldi,robert malthus adinda bir iktisatci 19.yuzyilin baslarinda geometrik artan nufusun aritmetik artan yiyeceklere olan ustunlugunden dolayi yakin gelecekte acliktan insanlarin olecegini dile getirerek tarihi gaflardan birine imza atmistir.

bu mantikla hareket edersek son 5 yilda aydinlanma cagindakinden daha fazla fikir uretildi,daha fazla kitap yazildi daha fazla makale yayimlandi da diyebiliriz ama bu ne kadar dogru bir kiyaslama olur(dogru derken kiyaslanmasi acisindan bakmak lazim) bunu da irdelemek lazim.353 kisiye bir cami dusmesi bence de abarti bir rakam hele ki egitim acigi su raddedeyken ama buram buram populizm kokan hareketlere de basvurmamak lazim diye dusunmekteyim.
idiamin
353 kişiye bir cami dusmesi ile 60 bin kişiye bir hastane dusmesi pek de kıyaslanabilecek turden veriler degil.

camiye ihtiyacı olan kişi gunde 5 kere olmak uzere her gun oradan faydalanırken, hastane zorunlu hallerde gidilen bir yer...

hastane ile cami sayısının aynı ya da birbirine yakın olmasını beklemek biraz dusunmeden yorum yapmak gibi.

demokrat parti doneminde yapılan ise tıpkı 80 sonrasında kenan evren ve tayfasının izlediği gibi, halkı birbirine iyice kaynastırmak için ortak nokta olan dinin kullanılmaya calısılmasıdır.

ha dogru mudur ?
değildir, ama durum budur...
john maynard keynes
tarihi bilgileri istedigin gibi egip bukersen ismine populizm denir evet.

gelgelelim unlu marshall planina,aaa zaten gelismis buyrun arada sirada okuyun derim;

#747453


ukala mode on.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol