güney asya depremi yardım kampanyası

independence
turkiye kizilay dernegi genel muduru omer tasli, asya depremine turk kizilay’inin yapacagi yardimlar konusunda duzenledigi basin toplantisinda, turk kizilay’inin acil yardim yerine depremden etkilenen insanlarin rehabilitasyonu amaciyla kizilay’in baslattigi kampanyayi duyurdu...

15 gun surecek kampanyaya gore,toplanacak paralarla,en cok zarar goren bolgelerde psikososyal hizmet veren toplum merkezleri kurulmasi planlaniyor.

kizilay’in acele ederek ,ihtiyac tesbitine dayanmayan bir uluslararasi yarismanin icine girmeyecegini belirten omer tasli, “amac, oradaki insanlarin gercekten yarasini saracak yardim paketini olusturmak ve en onemlisi rehabilitasyon doneminde kalici eserler birakmak”diye konustu. “bizde de benzer afetler yasandigi icin onlari cok iyi anlayabiliyoruz” diye devam eden omer tasli,kampanyadan 200 bin dolar civarinda bagis toplanmasinin amaclandigini belirtirken, “bu rakama ulasirsak, afetten en fazla zarar goren 3-4 ulkede ciddi seyler yapabiliriz.eksik kalirsa kizilay kendi oz kaynaklarindan takviye edecek” dedi.

bolgedeki kizilhac ve kizilay ekipleriyle temas halinde olduklarini,verdikleri bilgiler cercevesinde faaliyetlerini yuruttuklerini belirten tasli, “ayni yardimdan vazgecmemiz konusunda onlar bu bilgileri gonderdiler.daha orta ve uzun vadeli yardimlarin kendilerine daha faydali olacagini belirttiler”diye konustu.

turkiye kizilay dernegi’nin daha once kosova’ya,bosna’ya,filistin’e ve irak’a ayni ve nakdi yardim yaptigini anlatan omer tasli,son 4 yilda cevredeki ulkelere 4 milyon 500 bin dolar ayni,yaklasik 1 milyon dolar nakdi yardim ulastirildigini soyledi.tasli,son 15 yilda ise sosyal yardimlar ve afet yardimlari olmak uzere 1.5 milyar dolarlik yardim yapildigini kaydetti.


sivil toplum kuruluslarinin da kizilay’i arayarak neler yapildigini ve neler yapilmasi gerektigini sorduklarini anlatan omer tasli, butun sivil toplum kuruluslarini guc birligine cagirdi.

genel mudur omer tasli, turkiye kizilay dernegi’nin bolgeye kendi oz kaynaklarindan hem ayni hem de rehabilitasyon yardimi ulastirma karari aldigini,bunlarin henuz butceleme asamasinda oldugunu soyledi.


kizilay’dan asya depremi icin yardim kampanyasi
onbinlerce kisinin yasamini yitirdigi felaketten etkilenenlere yardim ulastirmak icin kullanilacak hesap numaralari:

kocbank baskent subesi:

tl :11100111
usd :22200222
euro :33300333

ziraat bankasi etimesgut subesi

tl : 40437140-5001
usd : 40437140-5002
euro : 40437140-5003

garanti bankasi ankara subesi:

tl: 6297000
usd: 9096000
euro: 9095000




independence
gun itibari ile kizilay`in akli ba$ina gelmi$ ve turk insanini kucumsememesi gerektigini anlami$tir.oyleki $u anda zaten 150 000$ toplanmi$ ve kizilay hedefi 1 500 000$ a cikarmi$tir.olmasi gereken de zaten buydu..200 000$ hedef ile turk insanina hakaret etmek arasinda pek bir fark goremiyorum ben.tek dilegim her turk insaninin bugun bir kadeh az icerek o kadehin parasini bolgeye yardim olarak ula$tirmasidir.internet uzerinden bu i$lem ortalama 1 dakika kadar surmektedir.yarin bizim ba$imiza bu $ekilde bir felaket gelmeyeceginin garantisi yoktur.dunu unutmayalim ki yarina daha guvenle bakabilelim.
independence
bilgi sozluk olarak bir aylik reklam gelirini kampanyaya bagi$lamak karari an itibari ile verilmi$tir.corba tuz misali.bir ki$iye bir $i$e su, bir ekmek alinabilirse o para ile ne mutlu bize.ba$ka bir $eyde zaten gozumuz yok.
turka
gelismis ulkelerin yardimlarini utanc duyarak okudum, okadar komik rakamlar varki insanlik tarihinin geleceginden endise ediyorum. hele ki bizim yardim kurulusumuz kizilay da bu komediye komiklikle karsilik verince itibarini zedeledi. bence herkesin elinden geldigi kadar yardim etmesi gerekiyor ki bir muslumanada bu yakisir.
independence
$u anda bu kampanyanin yetkili ki$ileri ile yapilan telefon goru$mesi sonucunda kampanya ile alakali banner kendilerinden istendi..elimize ula$ir ula$maz ana sayfaya gerekli banner konulacaktir..ayrica bu konu ile alakali yahut diger yardimlar ile alakali tum kampanyalara bilgi sozluk olarak tam destek verilecegine dair soz verildi kendilerine.artik elimizden ne gelirse.
utopiano
ortak bir telefon sms hatti ve banka hesabi bulunan kampanya. bankalar icin 2868 belirlenmi$. cep telefonundan da 2868e mesaj yollanabilir ve 5ytl bagi$lanabilir.
tedirgin sazan
gecmi$te ya$adigimiz deprem afetinde cok cabuk toparlanarak, milletce kenetlenerek tum insanliga dayani$ma dersi verdigimiz halde nedendir bilinmez guney asya’ya suskun kalmi$iz. i$te bunu soyleyen medyamiza tokat gibi bir cevabim olacak. halkimiz yardim etmek istiyor, ama hani yetkili merci? kizilay bile felaketten gunler sonra bir kampanya ba$latti, kaldi ki ozel ve tuzel kamu kurulu$lari daha once onlarca hesap numarasi ve kampanyanin acildigini duyurdular. bu bizim yuz karamizdir, burokrasinin bu ulkede gercekten can yaktiginin resmidir, utanctir, ayiptir. kimse halkimizi duyarsizlikla suclamasin, o felaketi biz sizden iyi biliriz! siz hic yarim kova soguk suyla banyo yapmak zorunda kaldiniz mi !!!
serendipity
ihsan oktay anar efrasiyab’in hikayeleri ve puslu kitalar atlasi adli kitaplari okunasi yazar. osmanli tarihine ilgi duyanlara tavsiye ederim. felsefe mezunu olup izmir’de yasamaktadir.
lali berte
akli ve kalbi yerinde olan herkesin istirak etmesi gerekir diye dusunuyorum.cunku gerceklesen bu deprem,tek basina bir ulkenin altindan kalkamayacagi kadar yikici oldu ne yazik ki.boylesi zor ve insanligi ilgilendiren bir olayda tum dunya olarak duyarli yaklasimlar sergilemeliyiz.acilarin,yikimlarin ve gozyaslarinin gezegeni olan dunyamizda insanogluna buyuk gorevler dusuyor...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol