türk büyükelçisinin israil de alçakta oturtulması

greyfurt
kurtlar vadisi’nin safsatalarını protesto etmek için çağırdığı türk büyükelçisini, diplomasiyi ve ülke onurumuzu ayaklar altına alarak kendisiyle eşit seviyede değil, daha aşağıda oturtmuş ülkedir.

çuval olayına denk, hatta daha büyük bir skandaldır. (çünkü dünya basınının gözü önünde, göstere göstere ve belkide en önemlisi kötü niyetin sabit bulunacağı bir şekilde yapılmıştır)

türkiye’nin yanıtını sabırsızlıkla bekliyoruz. (büyükelçi çekilirmi, neler olur?..ah güzel ülkem)
greyfurt
kriz, israil’in ankara büyükelçisi gaby levy’nin dışişleri bakanlığımıza çağrılmasıyla devam etmektedir.

vatandaş olarak, dışişlerinin sağduyulu ama yağlama yıkama yapmayan bir yanıt vermesini beklemekteyim.
telsiz arkadasi
mütekabiliyet ilkesi gereği, şimdi biz de israil elçisini mi alçakta oturtmalıyız. böyle mi oluyor, artık dış politika artık böyle mi yürüyor. bu kadar kısır döngüye sokulmasına sebep olan aptal politikacıları tutup direk kazığa oturtsak ya, israil li türk ayırt etmeden.
independence
israil buyukelcisini yer sofrasinda agirlamak icap etmektedir bu durumda ama di$i$leri bakanligi yerkilileri de avizeye tutunarak sallanmalilar ayni dakikada. aradaki fark ne kadar uzak olursa o kadar iyi mantigi var bu i$te. helikopterden megafonla da konu$ulabilir kendileri ile esasen.
independence
bu igrenc skandal israil’in ankara buyukelcisinin di$i$leri bakanligina cagirilarak israil’in kinanmasi ile neticelendi.

bu durumda biz cok altta kaldik cok. telaviv buyukelcimizin oturduldugu koltugun boyu, di$i$leri bakanligimizin yapmi$ oldugu kinama bildirisi ile e$ yukseklikte oldu ne yazik ki. oysa gonul isterdi ki en azindan telaviv buyukelcisi bir sure ulkeye cagirilsin, diplomatik ili$kiler bir nebze olsun yava$latilsin. israil cumhurba$kanina davos’ta onlarca $eyler soyleyen, one minute ciki$inin ba$rol oyuncusunun hukumetinden israil’e kar$i daha tutarli bir davrani$ beklerdim ben acikcasi. olmadi bu, di$i$leri konusunda turkiye israil’e kar$i 1-0 maglup oldu.
independence
israil’in diledigi ozur hurriyet gazetesinde $u $ekilde yer almi$.

israil başbakanlığı bu sabah erken saatlerde bir bildiri yayınladı.



netanyahu adına yayınlanan bildiride, “dışişleri bakan yardımcısı ayalon’un tepkisini belli etmek için daha uygun diplomatik yollar kullanması gerektiği” belirtildi.



bildiride, türkiye’nin beklediği kilit cümle ise hemen ardından geldi:



“israil başbakanı, ayalon’un özür dilemesinden memnuniyet duymaktadır.”



böylece israil devleti, türk büyükelçi oğuz çelikkol’a yapılan skandal uygulama konusunda özür dilendiğini, “en üst düzeyde” ifade etmiş oldu.


ancak gel dikiz ki ankara bu ozuru yetersiz gordu ve bizzat cumhurba$kani gul’de israil’e bu gece yarisina kadar muddet verdi. aksi taktirde buyukelcimizin hemen ankara’ya donecegini soyledi. bir diger yandan da israil’den ak$am ustu bir aciklama geldi ve "daha ba$ka ozur dilenmeyecek" denildi bu aciklamada.

ankara ozur bekliyor, israil ba$ka ozur dilemem diyor, diplomatik ili$kilerde ipler iyice geriliyor. hatta telaviv’de bir buyukelci yerine maslahatguzar’in bulundurulmasi bile gundemde.

turkiye’nin bu sert ciki$ini ve tavizsiz olu$unu cok takdir ettim allah da biliyor ya.
alorarola
karşılıklı siyasetin, özellikle danışıklı dövüşün bariz ne kadar gerçek olduğu ve türkiye içi bazı siyasi topluluğu taraflandırmak adına taşeronu bir olayın örneklerindendir.

çünkü israil ortadoğu da tamamiyle siyasetiyle hep dini azrail sıfatıyla insanlara kışkırtılmaktadır. herşeyden münezzeh tanrı bir türlü sağdırılamamıştır arz ı mevud’a hala daha bu siyasetlerin devam etmesi akıl karı değildir.

türkiye içerisinde rey kapmak için milleti sırf taraflandırmak için nasıl da dini yöne çekilerek istismari gösterircesine kullanılan bir yöntem vardır. bu da bunlardandır.

medya israil haberlerinde genellikle filistinlileri ve israil askerlerini çok gösterir. ayrıcana işlemekte de zorunlu hisseder.

bu kadar yakın markajda bir görüntünün israil devleti resmi dairesinde olup biteni ayrıntıyla gösterilmesi ayrı bir soru sordurtur insana. sordurttu da çünkü iki taraf ta kameralar karşısında öyle güzel yüz mimikleriyle rol yaptı ki çoğu insan kolayca inandı.

senli benli muhabbetler daima küçüktür. halka maledilemez.
israil özür dilese ne olur? dilemese ne olur?
elma sekeriiii
bu davranı$la, türkiye’ye sen kimsin tavrında yakla$an israil, kıçını büyük belaya sokmu$tur. kendi halkından bile tepki gören bu tavırdan dolayı diplomatik kriz dogmu$tur.

olay planlı bir mizansene dayanmaktadır. en azından türk büyükelçisi bu $ekilde dü$ünüyor.
independence
son dakika haberlerine gore israil turkiye’den yeniden ozur dilemi$. di$i$leri bakanligi da "yollanilan mektup ozur niteliginde" demi$. iki tarafta bu durumu fazla uzatmak istemiyor anla$ilan, ote yandan turkiye’nin bu konudaki dirayeti de gozden kacmamali. di$i$lerinde guzel bir geli$me.
independence
ayalon hem buyukelciden hem de turk halkindan ozur diledigini belirten bir mektup yollami$ ankara’ya. bu da gelen ikinci son dakika haberi. az sonra turk di$i$leri bakanligi da yazili bir aciklama yapacakmi$.
nerobianco
israil büyükelçisinin üstte olduğu pozisyonda daha rahat orgazm olabildiğini anlıyoruz. bazıları üstte sever bizim işimize gelir hem yorulmadan sabaha kadar işte..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol