benmari usulu tost

greyfurt
babamın bana çocukken öğrettiği, normal tosttan daha çok sevdiğim ve tost makinası olmayan öğrenci evlerinin (en azından benim yaşadıklarımın) vazgeçilmez sabah kahvaltısıdır.

malzemeler:
ekmek (artık ne kadar yiyeceksen)
kaşar peynir (beyaz peynirlede süper olur ama tercih sizin)
margarin (tercihen tereyağı)
çeşme suyu(tencerenin dibini 2 parmak kaplayacak kadar)

yapılışı:
malzemeleri normal tots yapar gibi ekmeğin içine dizin. (aslında ekmeği biraz ortalayarak dizmeniz daha iyi olur. eridikçe yayılacak nasıl olsa)

ekmeğimizin içine sığabileceği kadar büyüklükte bir metal kap alınır. (bakın burası önemli: kenarlardan taşma olmaması gerek. eğer ekmek kabın hizasını geçiyorsa, pişme sırasında yumuşayıp kenarlardan sarkıyor. içindeki malzemeler akıyor ve bi ton iş çıkıyor)

tencere 2 parmak su ile doldurulur. (abartmayın. abartırsanız su kaynarken oluşan fokurdamalar metal kabı devirebilir. kapağı açtığınızda tost beklerken, çorba ile karşılaşabilirsiniz)

içinde ekmek bulunan metal kabı tenceremize yerleştirip, kapağını kapatıyoruz.
su bir süre kaynayana kadar bekliyoruz.

sonra kapağı açıp soğumaya bırakın.(ben içine 2 bardak soğuk su ekliyorum. böylece tencere daha çabuk soğuyor ve güvenli şekilde metal kabı tencereden çıkartabiliyoruz)

pamuk gibi olmuş, içindeki bütün malzeme erimiş (ve hatta ekmekle bütünleşmiş), yemede yanında yat tostumuz mideye yollanmaya hazırdır. afiyet olsun.

önemli not: ateşi söndürüp hemen tosta saldrmayın. su buharı yada kızmış tencere eliniz, bileğinizi yakabilir. dikkatli olun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol