mustafa kemal in maccabi ye attığı gol

pipisik
bu sıralar israil’de, israil futbol federasyonu tarafından federasyonun resmi internet sitesinde yayımlanmış bir haber.

1915 yılında mustafa kemal’in, maccabi-tel aviv ile sultan’ın takımı arasında geçen ve 2-2 biten bir maçta oynadığını ve hatta 2. golü de attığı yönünde iddialar ortaya atıyor israil futbol federasyonu.

o sıralar çanakkale’de anzaklarla mücadele eden türk ordusu’nun kumandanı olan mustafa kemal atatürk’ün, aynı zamanda israil’de olması, maç yapması, gol atması... güzel sıçmışlar israilliler.

haber için:

http://tinyurl.com/38u5jcx

~ edit ~

israil futbol federasyonu’nun linkini ve yardımcı olması için bir yazarımızın adını vermiştim fakat muhtemelen yanlış anlaşılmışım; sildim.
arinna
israil-türkiye dostluğu yaratmaya çalışan asparagas haber ya da bilgi kirliliği diyebiliriz..yıla dikkat 1915!böyle birşey yok olsa da israil nemalanamazdı israil’in kuruluşu zaten 40’lı yıllarda.
independence
ataturk’un ayni anda birden fazla yerde olabilecek kadar muazzam ve ulvi bir ki$ilik oldugunun en basit ispati. dun adama dinsiz derler, bugun ayni anda birden fazla yerde bulunabildigini iddia ederler. vay arkada$, ne mukaddes bir ki$ilikmi$ mustafa kemal ataturk. hani dehasini ve insanligini zaten biliyorduk da dini anlamda da ulvi bir insan oldugunu yeni yeni ogreniyoruz.
nerobianco
bence orada olsa beraberlik golünü değil galibiyet golünü atardı. yenerdik yani her türlü! haberin yalan olduğu buradan belli!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol