eski sınav sorularını bulmak

civeng
üniversitedeki 2 ya da 4 sene boyunca herhangi bir ders için geçmiş yıllarda çıkan vize ve final sorularını ya hocadan, ya o dersi alıp geçmiş öğrenciden ya da o dersi alıp hâla geçememiş öğrenciden bulmaktır. maksimum mutluluğun sağlandığı koşullar : hocanın eski sınav sorularını çözümleriyle birlikte kendi internet sitesine koyması ya da hocanın her sene aynı soruları sormasıdır. ama öğrenci bir şekilde bulduğu soruları kendi çözerse ( yani çözebilirse ve çözebiliyorsa ) mutluluğunun maksimum olmasının yanında sınav notu da maksimum ( ki biz buna çan, öğrenciye de çancı diyoruz ) olacaktır. bu iki maksimum mutluluk durumu; genellikle yaşlı hocalarda görülür. genç hocalar zaten derslerde ( özellikle son derslerde ) söylüyor şu çıkar bu çıkar diye.

not : bilgi sözlüğün geçmiş yıllarda çıkan soruları var elimde. çancı olmak isteyen gelsin...
greyfurt
önemli "eski sınav sorularını bulmak" değil, "derse giren hocanın eski sınav sorularını" bulmaktır.
ör: ayşe teyze ile ercüment abinin soru tipleri genelde farklı olur.

en önemli husus ise; derse giren hocanın aynı dersi verdiği başka yerleri bulmaktır. (bu genelde sosyal bölümlerde olur)
eğer aynı dersi başka yerlerde veriyorsa ve biraz şansın yardımıyla o başka yerlerin sınavları sizin sınavdan önce yapılıyorsa yaşadınız demektir. hemen başka yerin sınav sorukarı alınır, çözülür, yutulur, kanıksanır.
min 30 puan cepte.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol