8 haziran 2014 türk bayrağının indirilmesi

independence
bir iddia ama video kaydi ile de tasdiklenen bir iddia.

dun diyarbakir’da pkk sempatizanlari tarafindan, diyarbakir ikinci hava kuvvetleri komutanligi arazisinde bulunan turk bayragi indirildi.

bu eylem bugune kadar yapilan yol kesmelere kimlik sormalara falan benzemiyor ama. koskoca hava kuvvetleri komutanliginin arazisine girip oradaki turk bayragini indirmek, hatta arazinin disina firlatmak deli i$i bildigin. adami normalde mermi manyagi yapardi asker ama yapmadi. goruntuler ve haber $urada;

http://www.yenidonem.com/haber-detay/8964/turk-bayragini-indirdiler/

o dakikada orada nobette bulunan asker, komutanligin subaylari hepten sorgulanmali. ayrica goruntuler araciligi ile illaki o bayragi alan sahis tespit edilmistir, o da tez elden yakalanmali yoksa bu durum temizlenebilecek bir ayip degil. bayrak dedigin sey o vatanin ve o vatanda yasayan insanlarin namusudur. bu durum derhal sorusturulup sorumlulari agir sekilde cezalandirilmali.
independence
devletin en ust kademeleri de dahil olmak uzere her kesimden tepki aldi bu olay. hatta hdp’den bile tepki geldi. savcilik da soru$turma ba$latti konu ile alakali. genelkurmay da eylemcinin 15 / 16 ya$larinda bir cocuk olmasi sebebi ile askerin insiyatif gosterdigini ve bir iki el havaya uyari ati$i ile yetindigini belirtti.

independence
ba$bakanin bu konuda soyledikleri benim cidden ho$uma gitti. en azindan bu konuda "$imdilik" dik durdu. soyledikleri copy paste mantigi ile $unlar;

diyarbakır’da türk bayrağı’nın indirilmesine ilişkin bir soruya başbakan erdoğan; "bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. konuyla ilgili içişleri bakanım hemen teftişi başlattı. oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler kendisi onlar da ödeyecekler. çocuktur diye bizim bayrağımızı, kutsalımıza saldırılmasına sessiz kalmamız, mümkün değil. direğe tırmanıyor dikkat edin. direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. orada bulunan askerdi, komutandı hepsi bunun bedelini ödeyecektir. ben bunu özellikle söylüyorum" diye cevap verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26579364.asp
independence
olay ile alakali 5 kisi gozaltina alinmisti. gozaltina alinan kisilerden 4 u sorgularindan sonra savcilik tarafindan serbest birakildiktan sonra besinci kisi icin ek gozalti suresi istenmisti. bu kisi daha sonradan mahkeme tarafindan tutuklandi ancak tutuklanan kisi bayragi indiren kisi degil ona yardim eden kisi.

bayragi indiren kisinin de kimligi tespit edildi ve yakalamak icin gerekli calismalara baslandi.
independence
indiren denyo kimi aciklamalarda bulunmus.

demis ki "ya ben bunu isteyerek planlayarak yapmadim ki!"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26990263.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol