coca cola içmeyerek israil i köşeye sıkıştırmak

independence
cilgin bir eylem plani. bildigim kadari ile sadece bizim ulkemizde gecerli.

nedir?

israil’i filistin’e kar$i yapmi$ oldugu katliamlar sebebi ile cezalandirmak icin coca cola isimli gazli icecegi tuketmiyoruz.

noluyo sonra?

israil buradan elde ettigi geliri elde edemiyor, cok pis ko$eye siki$iyor.

anasini satayim, zannedersin tropico 4 oynuyosun. lan coca cola icmemeyi denemek yerine israil’den daha guclu bir ulke olmayi denesen ya? bilime yatirim yap, egitime yatirim yap, teknolojinin gozune gozune vur, bak bakalim o gun israil dahil herhangi bir ulke sana gik diyebiliyor mu. 7 - 8 milyonluk göt kadar bir ulke dunyaya kafa tutuyor, sen hala "$ekerim cola icmezsek israil’e mermi parasi gitmez" pe$indesin. afferim, cok guzel bir plan.
hittheroad2timesjack
aslında çok da çılgın bir proje değildir. hani nasıl soylesem kandillerde ya da cuma günleri sosyal medya uzerinden dua etmek gibi birseydir aslında.

ya aklımın ermediği nokta bir ürün bir ülke içine sokulup marketlerdeki raflarda yerini aldıysa çoktan iş işten geçmiştir be abi. senin ülkenin kasasından, dağıtıcının kasasından, market sahibinin kasasından çoktan o para çıkmıştır. yani sen o ürünü almayarak kendi kendini köşeye sıkıştıryorsun.

yanlış bilmiyorsam coca cola nın türkiye içerisinde 2-3 tane fabrikası var. hadi boykot ettin almadın. ne oldu üretimin azalmasından dolayı işçi çıkarıldı. haydaa.

ya taam coca cola cıktı gitti ulkeden. 1 ay sonra işler ters dönmezse namertim bak aha buraya yazıyorum. başlarız hemen kaldık bu cola turka’lara, gazozlara, içilmiyo ki bunlar, şerbet gibi, geri dööön bebeeeem diye haykırışlar.

çok sevdiğim bir söz vardır. aslında yabancı kökenli bir sözdür de ben türkçesini yazayım "fark yaratmak için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, bir sivrisinekle uyumaya çalış"
yazdıklarım bu sözle uyuşmuyormuş gibi görünse de aslında öyle değil. niye mi o sivrisineğin bile kendine özgü özellikleri mevcut. ya biz?

sen devlet olarak, hükümet olarak boykot kararı alırsan işte o zaman belki bir sivrisinek oluruz biz.

optüm, kib xoxo
independence
coca cola’nin %100 hissesinin halka arz olunmus hisselerden olu$tugundan bi haber insan eylemi.

karde$im coca cola dedigin $irket tum hisselerini halka arz etmis bir kere, borsada satisi var. e yapilan tum islemler, satislar alimlar kar zarar vs. her sey internet sitesinde en ince ayrintisina kadar da var. buradan israil’e nasil para gidiyor allahin askina?

hayir bir de adamlar aciklama yaptilar;

(bkz: 22 temmuz 2014 coca cola basın açıklaması)
hittheroad2timesjack
konuyla ilgili şöyle gerçekler var. tabi balık hafızalı, güne göre, saate göre yorum yapan bir millet olduğumuz için geçmiş bizi ilgilendirmez. ama hatırlatmakta fayda var. aşağıda yazdıklarımı okuyunca israil delisi filistin karşıtı olduğumu düşünen arkadaşlar olabilir onlar öyle düşünsün zaten.

-ermeni soykırımını kabul etmeyen nadir ülkelerden biri israil’dir.filistin ermeni soykırımını kabul etmiştir.

-kardeş ülkemiz olan azerbaycan ve ermenistan arasında ki "karabağ" sorununda israil azerbaycan’ı desteklemiş , filistin ise ermenistan’ı desteklemiştir.

- asala adlı terör örgütünü eğitip türkiye’ye yollayan ülke filistin’dir.

- asala tam 79 türk mühendisini öldürtmüştür.

- 1. dünya savaşı sırasında filistin osmanlı’ya baş kaldırmış ve topraklarında ki 20.000 kadar osmanlı askerini memleketlerine aç ve susuz bir şekilde evlerine göndermiştir.

- 1.dünya savaşı sırasında filistin , ingiliz ve fransızlarla bir olup osmanlı’yı çökertmeyi planlamıştır.

tüm bu yazılanlar israil’in şu an gerçekleştirmiş olduğu işgali haklı hale getiriyor mu? hayır.

israil delisi mi olmalıyız? hayır.

ama filistin’i de şöyle bir araştırmak lazım. sonra bir ara coca cola’yı içmeyiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol