9 ekim 2014 bingöl de il emniyet müdürüne saldırı

independence
dun aksam saat 21:30 sularinda bingol’de meydana gelen a$agilik saldiri.

dun aksam saat 21:30 sularinda bingol emniyet muduru atalay ürker, yaninda bulunan emniyet mudur yardimcisi ve korumalari ile birlikte kobani için yapılan sokak eylemleri esnasinda gostericiler tarafindan vatanda$in i$ yerlerine verilen zararlari incelemek uzere kent merkezinde bulunan cenk caddesindeyken, bir otomobilden uzerlerine uzun namlulu silahlarla ate$ acildi.

saldirida emniyet muduru atalay ürker yaralanirken emniyet müdür yardımcısı atıf şahin, koruması komiser hüseyin hatipoğlu ve ürker’in korumasi uğur atlı ne yazik ki şehit oldu.

saldirinin hemen ardindan bingol polisi alarma gecti ve kente giri$ ciki$lar kontrol altina alindi.

kimi yerlerde soylenenlere gore saldirganlar kirsala kacarken polisle kar$ila$mi$lar ve aralarinda cati$ma ba$lami$. cati$ma sonucunda 4 u pkk’li oldugu tespit edilen 5 ki$i ölü olarak ele gecirilmi$. tabi son yazdiklarim teyite muhtac bilgiler.

haberin detaylari $urada;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27358178.asp

edit: ugur atli’nin yarali oldugu seklinde haber duzenlenmis. bu cok sevindirici bir haber.
independence
olayla alakali hpg aciklama yapmis ve demi$ ki;

"onderligimizden bize herhangi bir eylem karari ve talimati gelmedi. bingol’de yasanilan saldirilarla bizim hicbir alakamiz yok. olay tamami ile local bir olay."

yani diyor ki, bolgede bulunan $erefsizler bu saldiriyi kendi insiyatifleri dogrultusunda gercekle$tirmi$ler, bizi baglamaz.

e ulan sen nasil bir silahli gucsun ki sana bagli olanlar senden talimat almaksizin kafasina gore eylem gercekle$tiriyorlar? bu nasil bir otorite, bu nasil bir disiplin?

bir gun gelecek, bu eylemlerin her biri donup sizi vuracak.
independence
olayin pkk’li teroristler tarafindan yapildigi kesinle$mi$. orgutun telsiz konu$malari de$ifre edilerek elde edilmi$ bu bilgi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27364282.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol