25 şubat 2016 can dündar ve erdem gül'ün tahliyesi

independence
can dündar ve erdem gül'ün yaptiklari haber sebebi ile hapsedilmelerine kar$ilik avukatlar mahkeme kararinin iptali icin anayasa mahkemesine basvurmuslardi. anayasa mahkemesi bugun kararini verdi ve can dundar ile erdem gul'un mahkumiyetlerini "kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği" gerekcesi ile kaldirdi. karar derhal uyap uzerinden mahkemeye, faks ile de infaz savciligina ulastirildi. avukatlar da silivri'ye giderek nobetci mahkemeye tahliye konusunda dilekce verdiler.

tum bunlarin sonunda beklenen tahliyeler az once gerceklesti ve can dundar ile erdem gul tahliye oldu. burada mesele bu sahislarin hapsedilmelerinden ziyade basin ozgurlugunun aslinda hicbir sekilde var olmadigiydi. gazeteciler buyuk bir haber yakaliyorlar ve gorevlerini yerine getiriyorlar ancak casusluk faaliyeti yuruttukleri iddiasi ile hapse atiliyorlar.

casusluk faaliyeti son derece gizli yurutulur, ulusal bir gazetede gorevli gazeteciler casusluk olsun diye ulusal bir gazetede herkesin okuyabilecegi bir sekilde haber yapmazlar kendilerince onemli gizli bilgileri. yapilan gazeteciliktir, casusluk degil.

adaletin gec de olsa tecelli etmesi yine de umutlandiriyor insani. anayasa mahkemesi ulkeyi yine bir utanctan kurtardi.
independence
gerizekali bir haber bulteninin kurbani oldum ben de.

henuz tahliye olmamislar ama esyalari falan hepten toplanmis. muhtemelen onumuzdeki saatlerde tahliye olacaklar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol