gece evi serisi

hmmmmmtmmcnm
amerikan yazar p.c cast ve kızı kristin cast tarafından yazılmış harry potter ve twilight karışımı 12 kitaplık seri. edebi eser olarak bakılmayıp konunun akışına kapılırsanız epey sürükleyici. kitaplar sırasıyla;

işaret 2007
ihanet 2007
seçilmiş 2008
vahşi 2008
av 2009
baştan çıkarılmış 2009
yanmış 2010
uyanmış 2011
kader 2011
saklanmış 2012
intikam 2013
kefaret 2014
profesyonelogrenci
tam bir ortaya salatadır. türü belli değildir. alacakaranlık serisinden esinlenilmiştir. yazı dilli pucca ile başlayan nasıl ünlü oldum senli benli kitap yazayım akımıyla aynıdır. olay bir yurtta geçer harry pottera da selam çakılır. ilerleyen kitaplarda cinsellik coşar grinin elli tonuna selam çakılır. biraz daha okusam kimbilir daha neler görürdüm. ha alacakaranlık çok mü külttü o popüler kültür değil miydi? öyleydi. ama vampir akımını başlatan seri oydu. keza harry potter da öyle. ikisinin de bu seri gibi tutunup 874394820 kitap çıkarabilmek için çizgisini bozduğunu, bu kitap tutmuş biraz da onun gibi yazayım dediğini görmedim.

serinin iyi yanı yok mu? var. bir kere başka kitap okuma alışkanlığı olmayan bir kitle takip ettiği için okumayı unutmuyorlar. bir de kitapların uzun olması ve okuyan kitlenin yeni kitap çıkınca koşa koşa alıp okumasıdır. o arkadaşlar bu seriyi okumak için aramızdan bir süreliğine uzaklaştığında kafamız rahat 1 çay içebiliyoruz.
rapunzelkibritsatar
zoey adlı talihsiz kızımızın alnından işaretlenmesi ve vampir okuluna gitmesiyle başlayan olayları konu alan seri. insana herhangi bir şey katmaz ama can sıkıntısını gidermek için oldukça iyidir. entrika, kaos, aldatma, erotizm, türler arası ilişki (kuzguna benzeyen bir çocuk vardı galiba) ve nicesi bu seridedir. bende bundan 3-4 sene önce ilk yedi kitabı okumuştum. sekizinciye başladığımda "neden okuyorum ben bunu ya" diye hayatı sorgulayıp bıraktım. yinede ergenliğimde büyük bir yeri vardır. filmide çıkacak diyorlardı yalan oldu herhalde.
bendis
bende 7 kitabını tek solukta okudum 8. kitabını arayıp tarayıp hiç bi kitapçıda bulamadım netten getirtmeye de üşendim kargo vs hevesim kırıldı o gün bugündür 8 sayısı hep kötüyü çağrıştırıyor öyle ucu açık kaldı hikayenin :) bu durum beni psikoloji kitaplarına yönlerdirdi iyiki bulamamışım :) vampir nedir ya tövbeler olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol