kedi ısırmasına karşı önlemler

independence
kedi besleyenler de bilir ki beslediginiz kedi yahut kediler sizi istisnasiz olarak milyon kere isiracak, tirmalayacak. bu onun dogasi. bu sebeple isirilma ve tirmalanma olaylarinin karsisinda hicbir sekilde kedinizi cezalandirmayin. bunun sonucunda kedinizin sizden sogumasina sebep olursunuz.

bebek kediler disleri kasindigi icin ellerinizi ve ayaklarinizi hedef olarak goreceklerdir. hedef el ve ayaksa isirilan yerler de oralari olacak dogal olarak. bu durumda yapilmasi gereken sey ya caninizin acidigini belli eden bir ses cikartmak, ya da hafifce sert bir ses tonu ile "hayir" diyerek kedinizin isirmasini engellemek. ancak bu konuda da sabirli olmalisiniz. kediniz hayir dediginiz zaman ilk seferlerde isirmayi kesmeyecekse de ilerleyen donemlerde bu kelimenin buyusunu goreceksiniz.

kediniz sizi isirmaya kalktigi zaman dikkatini farkli bir yone cekin. pelus bir oyuncagini alin ve odanin bir baska kosesine atin. oyuncagi takip edecektir.

belli bir donem elinize ayaginiza kolonya sıkın. kolonya ile aralari hic hos degil emin olun.

elinizle kendisine dogru herhangi bir tepki gostermeyin. boyle bir durumda elinizi oyuncak zannedecek ve gosterdiginiz tepkiyi de oyunun devami zannederek daha israrli isiracaktir.

simdilik onerilerim bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol