cevahir alışveriş ve eğlence merkezi

0 /
independence
dun itibari ile evimin hemen yaniba$ina acilan merkez.ba$bakan, vali, belediye ba$kani ve daha yuzlerce ya da binlerce insan katildi bu acili$a.avrupa’nin en buyuk ali$veri$ merkezi oldugu soyleniyor.benim anladigim ise trafigin yetmezmi$ gibi 7 kat daha artacagi i$ ciki$i saatlerinde.
independence
avrupanin en buyuk, dunyanin ise ikinci buyuk ali$veri$ merkezi unvani bu komplexin dunyanin en kotu ikinci ve avrupanin en kotu birinci internet sitesi sahibi olmasini engelleyememi$.benim toplam 10 dakika icerisinde hazirlayabilecegim bir internet sitesine sahipler.evime cok yakin bir yer burasi.ak$ama dogru gidip hayrina ben size bir site hazirlayayim diye teklifte bulunucam.emin olmaz demeyeceklerdir.
seyhmerat
mecidiyekoy’de zaten varolan trafik sorununu daha karmasik hale sokacak olan,yesil sermayeye daha da sermaye katacak olan buyuk mu buyuk ama hic bir mimari estetigi olmayan alisveris merkezi.
cinderella
bir gazetede hakkinda yapilan haberde bir cok mimarin gorusu alinmisti ve butun mimarlar fikir birligi etmiscesine mimarisini yerden yere vurup cok cirkin diye nitelendirmislerdi bu mekani.
independence
di$aridan bakildiginda cok buyuk gozukmeyen ancak icerisine adim atildiginda sanki ba$ka bir galaksiye yolculuk etmi$ gibi hissettiginiz deh$et buyuk bir yer.sadece migros’a girip ali$veri$ yapacaktim da migrosa ula$mam 30 dakikami aldi.
angelus
nezdimde istanbulda bulunan dengi merkezler arasinda ki en gereksiz olanidir. hem konum itibariyle hem yapilis amaciyla son derece angaryadir. avrupanin en buyugu olmak dunyada bilmem kacinci olmak sifatlari yuklenmis yuklenmesine ama avrupada hicbir alisveris merkezinin sehrin trafigine sictigi yolunda duyumlar almadim henuz. kisi illede alisverisini merkez sifatli biryerde yapmak istiyorsa 200 m ilerisinde ayni derecede bi merkez daha bulunmaktadir orada da egosunu tatmin edebilir diye dusunmekteyim.evet.
sophie
icerisinde birbirinden guzel magazaalari bulunduran,ne kadar kalabalik olsa da mekanin kocamanligindan dolayi farkedemeyeceginiz,labirent misali gezdikce aa burda da bu varmis,su araya da su magaza sikismis diyebileceginiz sislide bu yil itibariyle acilisinin yapildigi turkiyenin en buyuk,avrupanin 2.en buyuk alisveris merkezi.
pontic
oldukca ferah bir yapiya sahip ,deli gibi gezilesi bir mekan.sonsuza uzanan merdivenleri var. bana hogwartsyn merdivenlerini hatyrlatyyor. sanmayyn ki hogwartsla kar?yla?tyrdy?ymy. hogwarts dururken... bir de tepesinde bir saat var. ama bazi kilit acilardan bakildiginda hangisinin 9 hangisinin 6 oldugu anlasilmiyor.
(bkz: kime gore neye gore)
rachael
gereksiz derecede buyuk, o kadar buyuk ki insani yorup alisveris isteginden vaz geciriyor.. "zaten ulkedeki en buyuk eksik de buyuk bir alisveris merkeziydi" diye dusunduren gereksiz bina..
cocabora
söylencek pek fazla birşey yok!adamlar olayı aşmışlar,diğerlerinin yanında şeklini koyuyor!bugün ilk defa gittim,kalabalık had safhadaydı ki eğer her gün öyleyse istanbulun büyüklüğünü ve türk milletinin alışveriş merakını bir kez daha anladım.
chamomile
"profilo’ya mı gitsek, cevahir’e" mi sorusunu sordurtan mecidiyeköy’de yeni açılan alışveriş merkezi. çok büyük. yoruluyor kişi. bir de kayboluyor bazen.
376
bundan bir kaç ay evvel istanbul da bulunduğum zamanlarda arkadaşımla buluştuğum mekandır. tabi ben ne bileyim o zamanlar dünyanın ikinci, avrupanın ise birinci büyük alışveriş merkezi olduğunu. hoş sözlükte görmesem hala bilmiyor olarak hayatıma devam edecektim ya neyse. bilsem öyle önemli bir mekan olduğunu, gusul abdesti falan alırdım, ne bileyim sağ ayakla girer sol ayakla çıkardım, bir besmele falan çekerdim girerken. hayır böyle muhim bir mekana cenabet girdim diye açıkcası utandım kendimden. oysa bana armada, zafer plaza, gibi osuruktan bir alışveriş merkezi gibi gelmişti. terbiyesizlik etmişim. ahh bilsem tavaf bile ederdim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol