toplum buna hazır değil

angelus
toplum icerisinde tabu olarak kabul edilen kimi extrem davranislari gerceklestirmek isteyen bireylerin kendi aralarinda ikiye bolunmesi sonucu, bir grubun "hadi abi superiz biz. gerceklestirelim artik su atraksiyonu" diyip diger grubun "yok oglum toplum buna hazir degil, olayi kendi icimizde yasiyalim" demesi ile hayat bulan soz dizimidir.
sepulturk
kendine güvensizlikten başka bir şey ifade etmeyen önermedir. sen yaptığın işi adam gibi becereme sonra "toplum buna hazır değil". yok yaa. sen hele bi işini arz et bakim bi topluma toplum karar versin o işe. ondan sonra boku topluma at. ayrıca hangi toplum? herkesin toplumu kendisinedir arkadaşım. misahl ben diyelim ki ultra süper bir arabesk müzik yapıyorum bunu gidip bir clubber’a dinletemem, arabesk dalında ne kadar mükemmel bir eser olsa da clubber toplumu buna hazır değildir. o sebepten kullanmadan önce biraz düşünelim bu önermeyi. kırmıyim kafanızı.

edit: nereden estiyse duş alırken aklıma geldi bu önermenin saçmalığı. toplum bana hazır değil evet.
nexus
toplum mühendislerinin düsturudur. toplum adına karar verir ve uygulatırlar. neden? çünkü herşeyi en iyi bilen onlardır. diğer taraftan, yurdum insanı da zaten bu duruma gönüllü olarak razı olduğu için; "lan biz buna hazır değiliz" diyerek kendilerine ters gelen durumlarda hemen müdahil olur ve "hazır olmadıkları" durumu yaratan kendini bilmezleri tekme tokat aşkederek yola getirirler.(bkz: burası turkiye yok oyle)
el menzile beynel menzileteyn
toplumu kayda deger gorduklerinin bir belirtisi olarak algilanirsa hayli sasirmamizi gerektiren cumledir..lakin burada bahsi gecen toplum sadece imgesel..haliyle herzaman ki gibi toplumu umursadiklari yok.."bunu cok istiyorsunuz biliyoruz ama siz buna hazir degilsiniz ayni zamanda bu bizim isimize de gelmiyor" demenin manipule hali..veya
siz soyunup hazirlanin ben geliyorum mu demek istiyorlar acaba???
adrenokortikotropik
içki sofralarında hükümet kuran, yıkan, devrim yapan, adam asan amcalarımızın banko cümlelerinden biridir.
"işte şu lazım bu lazım, ama toplum hazır değil, eğitimsiz halkımız, cahil, kör hiç bir şeyi görmüyor hede hödö bıdı.."
bu cümleyi sarfeden herkes kendi gelişimini tamamlamış, ileri görüşlülükte boyut aşmış, hani ahh bi ülke yönetimi kendisine verilse refah bağımlısı yapacak memleketi. bi siktir git diyesi geliyor insanın bazılarına ama olmuyor işte, saygılı olmak gerektiğini öğretti bize ebeveynimiz, yanlışlıkla kötü bir şey (!) söylesek misafirlikte eve gelince azarlandık ya, ondan gözümüz kesmiyor, he he evet hazır değiliz deyip geçiyoruz..

(bkz: hepimiz türküz hepimiz sosyologuz)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol