sigaraya başlamada özentilik faktoru

lady rosenred
ergen bünyenin "lan bu nasıl bir şey acaba herkes içiyor acayip karizma yapıyor neden ben de içmeyeyim" türü düşüncesiyle yakılan ilk sigarada büyük rolü vardır bu faktörün.nihayetinde ergenlik dönemindeki kişinin o dönemde önem verdiği olgulardan biri de karizmadır.karizma yapacam diye olmadık şeyler yapan ergen kişisi sigara da içer,ot da içer..ha ama tabi burda aile faktörü de önemlidir.zira ailede sigara içen ebeveyn varsa kişi "annem ve/veya babam da içiyor demekki çok kötü bir şey değil" gibi bir düşünceye kapılabilir.hatta eğer aile sigara içmeyi keyif verici olarak lanse ediyorsa hiç kurtuluş yoktur,o kişi illa ki sigaraya başlayacaktır..

ebeveynlerin çocuğuna sigara içmeyi keyif verici olarak lanse etmesinden kastım;bir anne ve/veya babanın çocuğunun yanında "dur bir keyif sigarası yakayım","aman şimdi yemeğin üstüne bir sigara ne iyi gider" türü şeyler söylemesidir.
huni delisi
dikkat edersek küçük çocukların kalem ve pil gibi cisimleri ağızlarında utarak bu özentiyi dışa vurmaları örnek teşkil edebilir.
revenant
ortam içerisinde saygınlık,liderlik vasıfı yüklendiği sanılır ve başlanır.neden içiyosun? sorularına "yok abi içime çekmiyorum valla" veya "dudak tiryakisiyim olm" gibi bahaneleri vardır.paket alınmaya başlanınca tiryakilik başlar.ve bu tiryakiliği "bırakacam lan valla bak 3 saattir içmiyorum lan" lafları izler.bi insanda sigara özentiliği olduğunu şu laflarından anlayabiliriz:
"lan bi sigara versene başım dönmeye başladı a.q"
"olm sigaradan iyi dostmu var? benim için kendini yakıyo eleman ekikikikiki"
mitili
sigaraya ba$lamanin ba$ka ne nedeni olabilir ki zaten? en cok kullanilan bahane dertten sigara icmektir... ve kulliyen yalandir. 4 senedir iciyorum, asla derdim var diye sigara icmedim ve dertliyken ictigim sigara asla acimi hafifletmedi, hafifleten birine de rastlamadim. sigara icmek tamamen ozentiliktendir. ben de baktim millet keyif aliyor, "lan nasil $eymi$ bu boyle rahatliyo falan millet" diye du$unup ozendim ve denedim, boyle ba$ladim. yarari yok, zarari var. e boyle bir $ey neden kullanilir ki ba$ka?
eflatun kar
o güne kadar koyu yeşilaycıdırsın. sigara içenleri eziklemekte, ve sigara içmek cehaletten başka bir şey değldir eğitim şart demekte, sigara içenlere 2. sınıf insan muamelesi yapmaktadırsın. bulunduğun ortamlarda sigara içtirtmemekte ve dumanından aşırı rahatsız olup kıl kıl söylenmektedirsin. kısacası tipik anti-sigaracıdırsın.
hayatının ters yüz olduğu ve prensiplerinin kalmadığı an nefret edersin her şeyden. ve kendini kırmak acıtmak yıkmak, kendine varlığa dünyaya isyan etmek adına bir sigara içersin.
salaklıktır ama yaparsın. artık salaklık yahut vs pek umrunda değildir..
işte bu da başlıkta anlatılanın zıt anlamlısıdır.
maliyeci
özenti merağı doğurur.ilk içişte hiç güzel olmadığı söylenir.sonra arada bir sözde efkar dağıtıcam diye içersin.paket almaya başlarsın.ben istedim mi içmeden dayanıyom oğlum dersin.sonra bi ara bırakırız ya sittiret dersin. sonra da ağzına sıçıldığını farkedersin.ama yine de bırakmayı düşünmek bile korkutur adamı. rezil bişeydir vesselam.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol