tirbuson olmadan şarap açma teknikleri

angelus
öncelikle belirtmek istediğim şudur ki bu yöntemler plastik kapaklı şarap şişelerinde pek işe yaramamaktadır, kullanılması tavsiye edilmez.

ilk yöntem ki en bilinen ve dandik yöntemdir bu tornavida ve mutlak insan gücünün kullanılmasıyla gerçekleşir. şöyle ki; öncelikle yere diz çökülür, şarap şişesi dizlerin arasına alınır, tornavida dik bir açıyla mantarın üzerine getirilerek olabildiğince sert bir şekilde vurulur lakin ilk vuruşta mantar sadece biraz parçalanacaktır takip eden vuruşlarda mantar biraz daha parçalanacaktır ve kalan son parça şişenin içine düşerek mantar karışımlı şarap içmenizi sağlayacaktır ki ne derece lezzetsiz bir yöntem olduğu bilenler bilir.

ikinci bir yöntemse ki en asil yöntem budur. edineceğiniz bir adet katana yardımıyla gerçekleştireceğiniz tekniktir. şarap şişesi masanın üstüne konulur, konsantre olunur, katana önce dik bir açıyla havaya kaldırılır ardından yere paralel gelecek şekilde aşağıya indirilir ve masanın üzerinde bulunan şarap şişesinin ağız kısmına indireceğiniz keskin bir darbe sonucu şarap rahatlıkla açılıp içime hazır hale gelir ki oranızı buranızı kesip biçmediğiniz takdirde hem estetik açıdan etkilidir, hem de fazla bir güç kullanmamış olursunuz.

üçüncü ve en sağlam yöntemse bir adet vida, bir adet tornavida ve bir adet pense yardımıyla gerçekleştirilir. öncelikle sandelye veya koltuk gibi bir oturma aparatına oturulur, şarap şişesi yere sabitlenir ki burda bacakların önemi büyüktür zira şişeyi yere yapıştıramayacağımıza göre bacaklarımızın arasına sıkıştırırız, vida tornavida yardımıyla mantarın ortasından derinliklerine doğru itinayla itilir, itina ile diyorum zira yeterli özen gösterilmezse vidanın yolunda bir takım sapmalar olabilmektedir. mantarınızın kalitesine göre vida kolay veya zor bir şekilde hedefe doğru ulaşırken ki bu zorlu bir süreçtir kesinlikle pes etmemek gerekir siz bu zorlukların sonunda içeceğiniz şarabın hayalini kurabilirsiniz. vida üstten 1.5 santim kalana kadar mantarın derinliklerine itildikten sonra tornavida bir köşeye konulup yerine pense alınır, mantarın üstünde kalan 1.5 santimlik pay pense ile sıkıca kavranır ve yukarıya doğru çekilir, evet evet ne mantar parçalanır, ne de şişe, rahat bir şekilde mantar yuvasından çıkarılır üstelik mantar parçalanmadığı için siz şarabınızı içerken tekrar asıl görev yeri olan şarap şişesinde şarabınızı rahatlıkla muhafaza edecektir, şarabınız hala ilk günkü lezzetini korayacaktır. evet.
ronniefrown
bir arkadaşım şarabı ağzıyla açabiliyordu. hayretler içinde izlerdik.

olmadı kırarsın ağzını yada içine ittirirsin sonra da çay süzgeciyle doldurursun. tabii ne romantizm kalır ne birşey ayrı konu. (bkz: çay süzgeci)
fantuzzi
şarab şişesi sol ele alınır sağ el yumruk pozisyonuna getirilip şişenin dibine yanlamasına birkaç sefer kuvvetlice vurulur. mantar kendini hafifçe dışarı atacaktır. kendini dışları atan mantar diş yardımıyla sıkıca tutulur ve çekilir. şarap biraz havalandırıldıktan sonra içilmeye hazırdır. afiyet olsun
rapunzelkibritsatar
malzemeler:
-orta boy vida
-pense (sanırım ismi bu)

vida mantarın orta kısmına yerleştirilir ve pense ile üzerine ritmik hareketlerle vurulur. vurma hızı mantarın durumuna göre değiştirilir. mantarın iyice içeriye girmesi sizi korkutmasın çünkü amaç mantarı çıkarmak değildir. son hamleyi yaptığınızda mantar şişenin içine düşecektir. sonrasında mantar parçacıkları eşliğinde şarabınızı içebilirsiniz.
vida ve pense yerine ideal başka alet edavat kullanabilirsiniz.
(bkz: bunları neden biliyorum diye üzülmek)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol