ikinci cumhuriyet

zeytin dali
akp ile aynı çanağa işeyerek demokratik bir rejime kavuşacaklarına inanan insanların düşünce sisteminin adıdır ikinci cumhuriyet.

bu adamların yetiştiği ortamları-cemaatleri- az çok bilen insanlar, demokrasiyi özümseyebilmelerinin mümkün olmadığının farkındadır.

iran’da da şah’a karşı marksistler, tıpkı bugün ikinci cumhuriyetçilerin akp’yi desteklediği gibi mollaların yanında oldu. islam devrimi’nden sonra ilk tasfiye edilen, sürgüne gönderilen oluşumlar dikkatinizi çekerim marksist oluşumlardı. tufaya geldiler türkçesi.

yakın tarihteki bu örneğe rağmen ikinci cumhuriyetçi kardeşlerimiz bir aymazlık içinde ab sürecine sarıldılar tek kurtuluş olarak. en modern demokrasiler oradaymış... baksen... peki bu cillop gibi, ikinci cumhuriyetçilerin ağzını sulandıran rejimi nasıl kurdular? burayı düşünen yok tabi. ben söyleyeyim.afrika kıtasının madenlerini sömürerek... anasını siktiler koskoca kıtanın. yapmadıkları zulüm, kesmedikleri boyun kalmadı. yetmedi... çıkar çatışmaları yüzünden ikinci dünya savaşı çıktı. sonuç kıyameti andırır şekilde toplu ölümler.

ve en sonunda demokrasi... ah, o yüce demokrasi kuruldu. beni sokmayan yılan bin yaşasıncı demokrasi... yıllarca sırtlarından para kazandıkları, madenlerini sömürdükleri halklara "insani yardım" adı altında köpek maması göndererek daşşak geçtiler.

hangi demokrasiden bahsediyoruz. ikinci cumhuriyetçi kardeşim hangi demokrasi? sizin demokrasiniz abd’nin ırak’a getirdiği cinsten. yaklaşık 600.000 ölü bir o kadar da kayıp insan. ee yüce demokrasinizin bedeli ağır olacak tabi...

bu vahşi insanlar, insan hakları diyerek, demorasi diyerek ortalığın anasını siktiler, sizler de belki iyi niyetle salyalı ağızlarındaki bu kavramları duyunca bu vurdumduymaz petrol savaşçılarıyla aynı kenefe bok oldunuz. çıkıp dürüstçe kandırıldık demeye de yüzünüz olmadığından iler tutar yanı olmayan ikinci cumhuriyet yalanına yeni gelin gibi sarıldınız. zavallılar gibi, boktan fikirleriniz koyu demokrasi edebiyatıyla savunmaya devam ediyorsunuz. biraz delikanlı olun da itiraf edin. kandırıldık deyin. demokratlar sadece seçim günü demokratmış deyin. gariban halktan aldığı oylarla kurduğu iktidarın nimetlerini tusiadla yemeyi marifet sanıyor deyin.

ikinci cumhuriyet mi dersiniz ne dersiniz bilmiyorum, fakat bu yaklaşım sadece ikinci cumhuriyetçileri değil hepimizi, farkında olanları da, olmayanları da s.kiyor. sizin yüzünüzden ben dahil kimsenin s.kilmesine gönlüm razı değil.

budur.


yasinist
1990’larda başlayıp günümüzde çok popüler olan bir düşünce.mehmet altan’ın kuruculuğunu yaptığı site için www.ikincicumhuriyet.org .ayrıca cengiz çandar yazdığı bir yazıda ikinci cumhuriyetçilerin onbirini yazmıştır.ve bazı yazarlarda buna ulusalcı onbiri yazarak cevap vermiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol