her aşk bitmek için başlar

0 /
ludingirra
aşkı tanımazken daha, çıkmaya başlanılan çocuk için durum değerlendirmeleri yapılır.
çocukluk işte.
"çocuklarıma iyi baba olur mu, ölene kadar yanımda isteyecek miyim onu" diye...
zaman geçer aradan. ne kadar çok erkek için tekrarlanmış olduğu farkedilir bu cümlelerin. kazanımlar vardır elbette. ama bir gün, ansızın, hiç farkında olmadan sessizce o da gidince hayatından, kazanımların hiç önemi kalmaz.
"neden ona sadece bir kere seni seviyorumdedim, neden bir gece ummadığı bir anda arayıp naapıyosun aşkım, ben seni düşünüyodum demedim"’ler alır başını gider.pişmanlık. ayrılık için, hissedilen duygu suçlanmaz hiç.adı ne olursa olsun. önce kendini, sonra karşıdakini, al ver dur.
aşk’sa adı hissedilenin, bitmez...bir insan biriyle birlikte olunca aşık olmaya başlayıp ayrılınca da aşkını tüketmez. tükenmişse zaten ona aşk denmez.
yüzleşmeler kötü gelir, bilinmez ama. güzel günler bitse de tertemiz durur o. aşktır çünkü.
hayat da bitmek için başlar.her birliktelik sağlam temel üzerinde başlamazsa zaten bitmeye mahkumdur.her başlayan şey biter.ama aşk karşılıksız sevmektir. karşılıksız sevgi, anne baba kardeş sevgisi gibi...vazgeçilir mi? biter mi?
aşk değil...birliktelikler bitmek için başlar. hele bir de kaya gibi sağlam değilse iyice bitmeye mahkumdur o.
elma sekeriiii
eksik bir önermedir, pratikte yanlı$lıgını görürüz.

her a$k bitmek için ba$larmı$... oysa ki ben seni bitirmek için degil ya$amak için ba$ladım bu ucunu bucagını göremedigim deli cesareti isteyen oyuna.

sen ve ben idik, sen veyahut ben farketmez olduk. hayatta ne yapılması gerekiyorsa biz olarak yapaya çalı$tık. ayrılık dü$üncesinin yakıcılıgını her zerremizde hissederek agladık. bu fikir bile bizi aglatmaya yetti.

sonra ne oldu? yava$ yava$ eksildik. baharımız kı$a döndü, içimizdeki heyecan tohumları ye$ermemek üzere çürüdü. gönlümüz ölmeye yüz tuttu, acıdı, acıttık da.ruhlarımız ayrı yürüdü.

her a$k heyecanla ba$larmı$, el ayak tutmaz olur gözler görmez olurmu$; hayatın attıgı tokatlarla silkelenmeye alı$ır yava$ yava$ iç çekilir olurmu$. sevgili, kar$ısındakinin aslında o olamadıgını anlarmı$. dayanamaz dü$er; bazı a$klar bitmek için ba$larmı$...
salome
dusunulmeden edilmis laflara ornek. cogul anlamlar barindiriyormus gibi de durmuyor hani! basligindan ne kadar icerikli oldugu belli kitabin da. "melissa p". onyargi en korkunc tuzaktir! bu arada!
bugulucam
askini hic olmadik bir zamanda baskasina kaptiranlarin koseye sinip gerceklesmesini bekledikleri doganin enteresan konunu.. ya da geride kalanin laneti...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol