botas

firambogaz
personelinin maaşlarını ödemek için bankadan kredi çekmek zorunda kalan botaş’ta, gaz alımında kullanmak üzere 1996’da jersey adaları’nda (ingiltere) kurduğu botaş international limited üzerinden yapılan ’aşırı eleman’ alımı, enerji bakanı hilmi güler tarafından da doğrulandı.

cumhurbaşkanlığı devlet denetleme kurulu’nun(ddk) incelemesine konu olan, başbakanlık yüksek denetleme kurulu’nun (ydk) raporlarına giren personel alımına ilişkin eleştiriler basına da yansımıştı. 1000 ile 6 bin dolar arasında maaş alan ’jersey adaları bürokratları’nın sayısının bilinenin aksine 320 değil, 480 olduğu ortaya çıktı. güler, konuya tbmm gündemine taşıyan anavatan partisi grup başkanvekili süleyman sarıbaş’ın soru önergesine verdiği yanıtta, işe alınan kişilerin kamu personel yönetmeliğine tabi olmadığı için kpss’ye de girmediklerini söyledi. güler, yüksek maaş verilen bu personelin arasında bakan danışmanının olduğunu da doğruladı.

basina yansimişti:

başbakanlık yüksek denetleme kurulu’nun (ydk), 2004 yılı botaş raporu’nda kurumun uluslararası petrol ve gaz operasyonlarını yönetmek için jersey island’da (ingiltere) kurduğu şirket üzerinden yapılan eleman alımı eleştirilmişti. bakü-tiflis-ceyhan boru hattını (btc) işletmekle görevlendirilen botaş international limited’e (bil), ’operatör’ olarak imamhatip mezunu eleman alındığı da dile getirilmişti. cumhurbaşkanlığı devlet denetleme kurulu’nun da yaptığı incemelerde, bil’e alınan personelin bir kısmının, siyasetçi ve enerji bakanlığı bürokratlarının yakınları olduğunu saptadığı da basına yansımıştı.

480’e ulaşti:

sarıbaş basına yansıyan bu tartışmayı tbmm gündemine getirerek, bakandan yanıt istedi. önergeyi yanıtlayan bakan güler, sarıbaş’ın akp iktidarında 320 kişinin bu yolla işe alındığı iddilarına karşın bugün itibariyle gerçek rakamın 480 kişi olduğunu açıkladı. güler sözkonusu kişilerin, btc boru hattı işletme anlaşması’nın ilgili maddeleri gereğince, işletme yükümlülüğü bulunan tesislerde çalıştırılmak üzere sözleşmeli olarak işe alındığını bildirdi.

kamu sinavi yok:

güler, bu kurumun kamu personeli yönetmeliği’ne tabi olmadığını, işe alınan kişilerin bu nedenle kpss’ye girmediklerini bildirdi. güler, işe alınacakların, şirket yetkililerinden oluşturulan bir komisyon tarafından mülakatla seçildiğini belirterek, "bir boru hattı şirketinde bulunması gereken tüm kadrolar, bil şirketi’nin organizasyonunda yer almaktadır. personel ücretleri yönetim kurulu tarafından belirlenmektedir" dedi.

yakinlik savunmasi:

güler, işe alınan kişilerde siyasi yakınlık kriteri gözetilmediğini ifade ederken ayrıntılı bilgi vermedi. güler, işe alınan personel arasında akp’li bakanların danışmanlarının bulunduğunu iddialarına ise "enerji bakanlığı kadrosunda danışman olan bir kişi, aynı zamanda bil şirketinde yönetim kurulu danışmanlığı yapmaktadır" dedi. bakan, işe alınan kişilerin ’astronomik rakamlarda maaş aldıkları’ iddialarına ise yanıt vermedi. güler, bu şirkette görev yapan bazı kişilerin normal mesai saatlerine uymadığı ve işe düzenli olarak gelmediği iddialarını da yanıtlamaktan kaçındı. güler, bu konuda, "söz konusu personel kurumun iç hizmet yönetmeliğine uygun çalışmaktadır" demekle yetindi.

kaynak: hürriyet gazetesi
camurhan
hazine müsteşarlıgı ve maliye bakanlıgının aldığı bir kararla elektrik üretim a.ş. (eüaş) ve ego’dan gelen paralara el konulmus sirket. i melih gökcek’in 1,5 milyon dolarlik yeni almis oldugu evin parasi unutulmadan ankara’nin gazini bütün türkiye’ye ödetmeye calisan gökcek’in yüzsüzlügünü, ankara halkinin suskunlugunu gösteren olay. haber su sekilde:

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/29/son/soneko10.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol