dişinol

sepulturk
hiçbir sike yaramayan diş ağrısı sıvısı. alırsın pamuğuyla sürersin ağrıyan yere. ama bir sik olmaz. yine ağrır, sadece ağzında iğrenç bir koku ve tat kalır. ağzında kaldığı da yetmez bütün odaya yayılır.
angelus
şişesi ile birlikte yutulduğu zaman diş ağrısını kesen bir ilaçtır. zira vücut o şişeyi bünyesine kabul etme sürecinde, ve kabul edemeyeceğini anlayıp tahliyesine uğraşmaya başladığı anda vücudun oluşturacağı acı, ağrı ve sızı daha baskın olacağı için diş ağrından eser kalmayacaktır. hemen unutacaksınızdır.
epikuros
içinde barındırdığı yüksek oranda alkol ve karanfille diş ağrısını kesmesi beklenen madde. ilaç adıyla eczanede satılır ama ilaçla zerre ilgisi yoktur. alkolün etkisiyle ağrıyan dişi değil komple çeneyi ve ağzı bir müddet uyuşturur. geçici bir etkisi vardır. ağrıyı geçirmez, sadece uygulanan bölgeyi hissizleştirir. dişi daha da zayıflatır aslında. yarardan çok zararı vardır. çok şiddetli ağrılarda baş vurulabilir. ağrıyan dişe alkol içerikli kolonya uygulayan kişiler varmış duyduğuma göre, nerden duyduğumu hatırlamıyorum. kolonyanın diş ağrısını kesmedeki mucizevi etkisinden de bahsedildi yanlış hatırlamıyorsam. dişinol karışımının diş ağrısını kesmek maksadıyla ortaya çıkarılma mantığıyla uyuşuyor bu durum. demekki mucize alkolde abi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol