komünist olmayı götünden anlamak

angelus
efendim komunizm nedir ne değildir, ne işe yarar, nerden gelmiş nereye gitmiş gibi kavramlar üzerinde bilgi sahibi olmadan yok efendim "coca cola kapitalist ürünü içmeyelim", "rock n coke kapitalist düzenin sömürü aracıdır gitmeyelim, gideni kötüleyelim", "ah marx yaşasaydı da görseydi halimizi vah vah vah" şeklinde fikir sahibi olunması ile vuku bulan hadisedir. ama tabii öyle değildir, öyle olmamıştır. akım derken bokum olmanın kimseye faydası olmamıştır.
ya basta viva zapatista
komünistleri götünden anlamak ile eşdeğer olan durumdur.günümüzde herşey ve herkes bir simge ve markadır.coca cola yerine cola turka önerilmesi ile bir şey değişmeyecektir bu anlamda bakarsak.ancak komünistleri anlamayan ve araştırmayan şahsiyetlerdir ki coca cola denen firmanın başta latin amerika olmak üzere dünyanın bir çok yerinde doğrudan silahlı gruplar kurarak insanları öldürttüğünü bilmezler/bilmek istemezler; bunlardır ki ülkemizde bile sırf anayasal bir hak olan sendikalaşmayı içine sindiremeyen bu firmanın insanları işten atmasına ve sonunda da pişkin pişkin devleti tehdit etemsine göz yumarlar.komünistleirn neye karşı olduklarını bilmeden yorum yaparlar ve ’’kola içme bak sende içiyosun’’ gibi bir çözümsüzlük ile sorunlara yaklaşırlar.komünist olmayı götünden anlamak bu olsa gerektir, yani komünistleri anlamamak.
elma sekeriiii
bir de komunist olmayı anlayamadan, anlamış gibi yapıp kıçından türlü emareler uyduranlar vardır ki allah’a yakın bana uzak tadında insancıklardır. adamda ağız yüz bırakmazlar haberleri yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol