papa onaltıncı benedikt in almanya konuşması

uydudakipornokanali
papanın almanyada yaptığı konuşmadır.

papa 16. benediktus’un hazreti muhammed’i hedef alan sözlerine islam dünyasından tepkiler sürüyor.
pakistan açıklamasını kınadı
pakistan parlamentosu, papa’nın açıklamalarını kınayan bir tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.

kararda, papa’nın açıklamalarının aşağılayıcı olduğu belirtildi ve müslümanların hassas duygularına zarar verdiği gerekçesiyle, özür dilenmesi talep edildi.

pakistan dışişleri bakanlığı da, "islam dinini hoşgörüsüz olarak niteleyenler, şiddeti cesaretlendirir" dedi.

endonezya "özür" bekliyor
endonezya da papa’dan özür beklediğini açıkladı.

ülkenin önde gelen islam kuruluşlarından muhammediye’nin başkanı din syamsuddin, müslümanlardan aşırı tepki vermemelerini isteyerek, "bu akıl dışı açıklamalar da gösteriyor ki, papa, islam’ı bilmiyor. papa özür dilesin ya da dilemesin, müslüman dünyası islam dininin merhametini göstermelidir." dedi.

endonezya mücahit konseyi sözcüsü ise papa’yı cihad ve islam kavramlarını birbirine karıştırmakla suçladı.

hindistan: "orta çağın haçlı seferi çağrısı"
hindistan’daki ulusal azınlık komisyonu da, papa 16. benediktus’un sözlerinin "orta çağın haçlı seferi" çağrısı gibi yankılandığını bildirdi.

papa’ya hindular da tepki gösterdi.

hindistan’daki bir hindu gazetesi, "zamanında kutsal savaş ve terörün bir başka türü olan engizisyonu ilan etmiş bir kurumdan gelen sözler, küstahlık" ifadesini kullandı.

öte yandan, islam konferansı örgütü, vatikan’dan islamiyet ve onun kurallarıyla ilgili gerçek tutumunu dile getirmesini istedi.

vatikan’dan açıklama
bu arada, vatikan, papa’nın diğer din ve kültürlere saygı duyulmasından yana olduğunu belirterek, bunun islamiyet için de geçerli olduğunu bildirdi.

(kaynak: trt)
ya basta viva zapatista
sevgili papa’nın büyük gaflarından bir yenisidir.islamın hristiyanlık dışında yeni olan bir şey getirmediğini ve onun mantıksız bir din olduğunu belirtmişti papa.tabi kendisi bu büyük gafı anlatırken kendi dininin diğer tüm kitabi olan dinler gibi olduğunu ve dogmatik olduğunu gözardı etmekteydi.pap’nın anlayamadığı herkesin inancının ya da inançsızlığının kendi iç dünyasında yaşadığı bir durum ve bulunduğu coğrafyadan da etkilenerek inandığı bir hal olması idi.belki de papa 16. benedikt ortadoğuda dünyaya gelseydi bu açıklamaları tam karşıt manada kullanacaktı.

sonuç olarak tanrı kavramı ve dinler kişilerin kendi iç sorgularıdır ve inançlarıdır; kimse inananlara ya da inanmayanlara hakaret, küçük düşürümeye çalışıcı ithamlarda bulunamaz bulunmamalıdır.laiklik anlayışının yer yüzünde ne kadar yaşatıldığının sorgulandığı bu günlerde , inanç farklılıklarının sergilenmesi ve herkesin karşısındakine hoşgörüyle yaklaşması ahlaki olan ve eğer varsa tanrı katında ödüllendirilecek olandır.
independence
"de ki; $uphesiz ki onlar, cehenneme giden yolda birer basamaktir.giymi$ olduklari beyaz kiyafet ay$e teyze’nin bile arindiramayacagi lekelerle doludur!"

independence mekke!den bildirdi.

not:burada hayat yok ya.kimse gelmeye heveslenmesin.ne bu her taraf kum her taraf col!
ya basta viva zapatista
maalesef müslümanları kıracak hatalı bir tarz ile düşüncelerini belirtse de , dünyanın çeşitli bölgelerinde müslümanların hristiyanlara saldırılarını başlatan konuşma olmuştur.müslümanların da bu şiddet içeren ve papa’yı haklı kılan davranışlardan bir an önce kendilerini soyutlaması gerekmektedir.

şunu da belirtmekte fayda var ki tarz yanlış olsa da papa’nın dile getirdiği ’’kılıç ile dini yayma’’ iddiası doğrudur; ancak unutulmamalıdır ki nerdeyse tüm dinler (örneğin haçlı orduları, cihat orduları) kendilerini savaşlar ile yaymaya ve insanları öldürerek ordular ile bunu yapmaya başlamışlardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol