donnie darko

darth sidious
dikkat fena halde spoiler içerir:


anlamayanlar icin senaryoyu okuyup ayrintilara dikkat etmelerini oneriyorum. ornek donnie darko nun sinema da izledigi film ile ilgili bir alinti:

filmde, donnie’nin sinemada gormeye gittigi iki film birdenin ikincisi the last temptation of christdi. the last temptation of christ’in konusunu spoil etmeden hatirlayacak olursak, isa çarmaha gerileceği kaderinde adım adım ilerlemektedir, ancak bir gun birşey olur isa başka bir seçime sürüklenir. mecdelli meryem karşısında etkilenen isa, babasinin yazdigi kaderin dişina dogru sapar. mary ile çoluk çocuga karisan isa bir sure sonra secimini gozden gecirmek zorunda kalir*. ya geri donup kendini geri kalan insanlık için kurban edecektir, ya da insanlari kendini insanlarin gunahi ugruna kurban etmeyecek ve mary ile yaşayacaktır.
ayrica filmde gozumuze sokulmadan anlatilan, uc element ve bu elementlerin birbirlerini kirici ozellikleri sayesinde zaman kirlmasindan tek etkilenen donnie olmustur. bununla ilgilihttp://www.tangent-universe.org adresinde bir makale ornek olarak halka acilmisti. su an link olu, o yuzden zamanın tozlu raflarina donmeye gerek yok.

vesaire vesaire. ayrintilar filmi unutulmaz kilar.

senaryosu icin: http://www.script-o-rama.com/movie_scripts/d/donnie-darko-script-screenplay.html


ps: sanat toplum icin olsa evrensel olamazdi. her toplumun algisi ve kulturu farklidir. sanat evrenselse ki oyle olmali, sadece sanat icindir. sanati topluma mal etmek isteyenler yuzunden sanatcilarin degeri olumlerinden yuz yil sonra anlasiliyor. nokta.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol