levent kırca

independence
sanirim birileri kendisine onu alinamaz bir gaz veriyor, kendisi de bu gazi iyice sindirip sahnelere o $ekilde cikiyor.

ne kendimizi kandiralim, ne de levent kirca’yi kandiralim.

levent kirca "doneminin mizah gereksinimini" son derece iyi kar$ilayan bir sanatciydi. hepimiz olacak o kadar’da ki levent kirca tiplemeleri ile yatar, o tiplemeler ile kalkar, ertesi gun de hep o tiplemeleri konu$urduk. peki neden? cunku alternatif hic yoktu ama gercekten hic yoktu. tabi o donem dedigim sene 1980 in ortalarindan 1990 sonlarina kadar belki de 2000 in ba$larina kadar.

ba$ta da soyledigim gibi levent kirca doneminin mizah ihtiyacini fazlasi ile kar$iliyordu, cunku kendi doneminde toplumun mizah anlayi$i da kendisi gibi insanlar tarafindan belirleniyordu. ihtiyacin miktarini da yaratan levent kirca ve benzeri insanlardi, ihtiyaci kar$ilayanlar da yine ayni ki$ilerdi. yazili medyada gırgır ve fırt ne ise gorsel medyada da levent kirca oydu, mizahi anlamda toplumun mihenk ta$i.

e sene geldi 2013 e, milyon ayri alternatif var levent kirca’ya. daha da beteri levent kirca’nin tiplemeleri toplumun mizah ihtiyacini kar$ilamaktan cok cok uzakta. cunku bu toplum daha sonralarinda atilla atalay’i yilmaz erdogan’i beyazit ozturk’u ve en uc noktada da cem yilmazi bildi, onlari tanidi. cita yukseldi, levent kirca donemine nazaran cok cok yukseldi. bugun levent kirca yeniden olacak o kadar dese herhangi bir tv kanalinda, izleyecek kitle sirf geleneklerine du$kun bir toplum olmamiz sebebi ile babam ya$inda insanlar ve & veya yegenim ya$indaki insanlardir. 20 / 50 ya$ arasi insanlarin olacak o kadar izleyeceklerini hic zannetmiyorum.

levent kirca’ya bugun buyuk usta duayen ve buyuk sanatci tanimlarinin yapilmasi, gecmise olan saygimiz sebebiyledir. ke$ke levent kirca da bunun farkinda olsa da sahnelere cikip boyle babalanmasa herkese kar$i. muhalifligi harika ancak muhalifligin de adap sinirlari icerisinde terbiye sinirlari icerisinde olmasi gerektigini ke$ke unutmasa.

levent kirca doneminin en onemli isimlerindendi. gunumuzde de donemine olan saygi sebebi ile cok sayida insan tarafindan el ustunde tutulmaktadir hepsi bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol