chat dili ve edebiyatı dersleri

31subat
islamiyette chatin tarihini inceledimizde ilk musluman chatcinin ayni zamanda peygamberimiz hz_muhammet_sav oldugunu goruruz. o donemde mekkeli musrikler kabe kanalinda lat, menat, uzza ve hubel isimli putlarin oplugu etrafinda chat yapmaktaydilar. bu oplarin hepsi puttu. (bot kelimesi de put kelimesinden gelmektedir) peygamber efendimiz hz_muhammet_sav bu putlarin oplugunu kabul etmemekteydi. is bu sebeple hira diye bir kanal acmis ve o kanalda tek basina takilmaktaydi. kanali ozel hale getirdigi icin kimse girmemekteydi. bir gun yine paygemberimiz efendimiz hz_muhammet_sav yine hira kanalinda tek basina saga sola ping atip dusunurken kanala cebrail_as girdi. ondan sonrasi islami chat menkibeleri isimli kitabin 27. sahifesinde soyle gecer:
(henuz peygamber olmadigi icin o zamanlar nicki muhammet_40 seklindeydi)
cebrail_as has joined hira
<muhammet_40>sen de kimsin
<cebrail_as>oku
<muhammet_40>ben okuma bilmem
<cebrail_as>oku
<muhammet_40>ben okuma bilmem
<cebrail_as>oku
<muhammet_40>peki nasil okuyayim?
<cebrail_as>oku, yaratan rabbinin adiyla oku.
iste bu sekilde peygamber efendimiz hz_muhammet_sav orada peygamberlikle vazifelendirildi. bundan sonra da nickini hz_muhammet_sav yapti. hemen mekke kanalina girip onlari da irsad eylemek istedi. ancak mekke kanalinin oplari onu kicklediler. bu tur kicklemelere aldirmayip her seferinde onlara hak yolu gostermek icin defalarca mekke kanalina girdi. bazi chatciler kendisine inanip allahtan baska op olmadigina, hz_muhammet_sav efendimizin de voice olduguna iman ettiler. mekke kanali oplari bu duruma cok sinirlendi. peygamber efendimize inanan herkesi banladilar. bunun uzerine peygamber efendimiz ve ona inananlar medine kanalina hicret etti.
islam chat tarihi daha derin bir konudur. oyle sak diye gecistirilemez. ancak genc dimaglari daha fazla bulandirmamak icin dersimizi burada kesiyoruz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol