seyfi dursunoğlu

firambogaz
seyfi dursunoglu (huysuz virjin), 1932 yilinda trabzon’da dogdu. deniz lisesi’ni bitirdikten sonra ingiliz filolojisi bolumunde gordugu egitimi yarida birakarak sosyal sigortalar kurumu’nda memur olarak calismaya basladi. 18 yil ssk’de devlet memurlugu yaptiktan sonra isinden ayrildi ve 1970’te huysuz virjin olarak sahneye cikmaya basladi.

once kucuk kuluplerde sahneye cikmaya basladi ama unu agizdan agiza yayildikca daha buyuk kuluplerden teklif almaya basladi. her yil izmir fuari’nda sahneyi turkiye’nin en buyuk solistleriyle paylasti. izmir fuari’na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona cikmadi ama tum turkiye’de kendinden bahsettirdi. seyfi dursunoglu, huysuz virjin karakteriyle en buyuk sicramayi trt’de ozturk serengil’in yarisma programina katilarak yapti.

turkiye’de herkesin ayni tek kanali seyrettigi bu donemde huysuz virjin’in ozturk serengil’e verdigi esprili cevaplari gordukten sonra herkes ondan bahsetmeye basladi. seyfi dursunoglu, huysuz virjin tiplemesiyle kimsenin soyleyemediklerini soyleyecek guce ulasti. gercekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne sovlariyla unu dunyaya yayildi.

kaynak: www.kimkimdir.gen.tr
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol