moderasyonun beceriksizliği

my son is father
format, format, format, format, format.......
söylemlerine, formata yönelik onlarca başlık açmalarına rağmen formata aykırı entryler görülünce fark edilmiş durum.

entry silme dışında hiçbir yaptırımın uygulanmaması bu durumun açık kanıtıdır.
şimdi birkaç paranoid arkadaş çıkıp bilgi sozluk airlines ’a atfen entry girmesi algıda maymunluk ötesinde -beni kandırmaya çalışmaktan çok-kendisinin ne kadar ebleh olduğunu kanıtlama çabasından başka bir şey olmayacaktır.
şöyle ki; bilgi sözlük airlines sadece provake amaçlı entry girenleri uçurmakta olup bir şekilde sözlüğe yerleşmiş lakin formata aykırılığın bokunu çıkarmış yazarlara dokunmamaktadır.
gün geçmiyordan geçtim dakika geçmiyor ki formata aykırı entry girilmesin. bunlardan bazılarını silmek gibi bir yaptırım uygulanmakta ammavelakin ne kadar caydırıcı olduğu ortada. bunun adı da beceriksizlikten başka bir şey değildir.
independence ’nin, dedirten başlık kavramının sözlüğe aykırılığı hatta zararı üzerinde uzun uzadıya durmasına rağmen neredeyse dedirten başlık ile son bulmayan bir entrynin kalmaması ilgili konuyu destekler niteliktedir.
hadi yazarlardan geçtik moderasyonun içerisinden birilerinin bile dedirten başlık kavramını kullanması beceriksizliğin boyutunu göstermeye yeterlidir. tabii ki her birinin mutebahhir olması beklenemez lakin biraz fazla entry girdiği içinde mutebasbislerin oyunlarına gelmeleri ne derece doğrudur.. bu çerçevede nick nick kimseyi belirtmeye gerek yok neredeyse sözlüğün %70 ’i "dedirten başlık" kavramını kullanmakta olup bunların hiçbirisi tarafımca ayrı tutulmamıştır.
boş bkz vakıasına gelirsek, sözlük formatına sanırım aykırı olmamakla birlikte kötüye kullaıldığında sözlüğü irc ’ye çevirmekten başka bir işlevi olmayan bir kurum olduğu göz ardı edilmektedir. belki less is more ilkesine sıkıca bağlı birey için bkzlar hayatın anlamı, yaşamın kaynağı olabilir ammavelakin gözümde laf yetiştirmeye çalışan mahalle karısından farksız bir durum yaratmamaktadır. kaldı ki bkz ’ın işlevine de aykırıdır bu durum. niye hiç kimse buna dur demiyor, diyemiyor.. bu bağlamda da kimse nick nick sayılmayacaktır aksi halde sözlüğün neredeyse tamamı buraya yansıtılmak durumunda kalacaktır.

gel gelelim uygulanacak yaptırımlara.. bunlar nedir? önleme amaçlı mıdır yoksa ceza amaçlı mıdır?
amaç ne olursa olsun sonuçta niye kimse bu kadar açık bir şekilde formata aykırı yazmasına rağmen çömez yapılmıyor, formata riayet sağlanmıyor?
ben doğrudan çömez kurumunun işletilmesinden yana olmamakla birlikte uyarılara rağmen, entrylerinin silinmesine rağmen bir yazarın çömez yapılmamasını doğru bulmuyorum.

son olarak entry kimseyi hedef almamakla birlikte formata aykırılığın yaptırımını ve sözlüğün gidişatını sorgulamaya yönelik olup şayet böyle bir kurumun varlığı sadece ilk gelen yazarlara ve provokatif davrananlara uygulanıyorsa, kendiminde bu çerçevede formata aykırı davranacağını duyurmak ve kuralların varlığını sevmeyen biri olarak çevresinde bu kadar saçmalayan kişileri gördükçe formata uygun olsun diye tanım girmeye kasıp kendimi maymun hissetmemek içindir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol