uma thurman

lahrivus
doğum: 29 nisan 1970 boston, amerika.

gerçek adı : uma karuna thurman

aile : kızkardeşi dechen thurman oyunculuk yapıyor. babası robert thurman tibet’te budist rahipliğine kabul edilen ilk batılıydı. annesi isvaç asıllı olan thurman, 1998’de ethan hawke ile evlendi. maya ray adlı bir kızları var.

ilişkiler : 1990-92 arasında gary oldman ile evli kaldı. 1998’den beri aktör ethan hawke ile evli ve bir çocukları var. daha önce bir süre robert de niro ile birlikteliği oldu.

eğitim: uma thurman 15 yaşında okulu bıraktı ve oyuncu olmak için new york’a geldi. burada bir süre bulaşıkçılık ve modellik yaptı. aynı şekilde annesi de isveç’tem amerika’ya geldiğinde bu işleri yapmıştı.

ilk filmi: 1987’de "kiss daddy good night"da erkekleri baştan çıkarıp soyan bir kızı oynadı.

ünlü sahne: "pulp fiction" filminde john travolta ile yaptığı dans sahnesi, thurman’ın en ünlü sahnesi oldu.

biliyor musunuz?: uma, hindu dinindeki tanrıçalardan birinin ismi. asya dinleri alanında profesör olan babası tarafından verildi. kutsamaların bağışlayıcısı şeklinde bir anlama geliyor.

söz: "uzun boylu, sarışın, mavi gözlü bazı kısımları zayıf bazı kısımları şişman, sıradan biri. " kendisini tarif ediyor.

"evde olmayı, kızımla ve bahçeyle zaman geçirmeyi çok seviyorum. umutsuzluk genç oyuncuların parfümüdür. bundan kurtulmak çok rahatlatıcı. eğer bunu koklamaya devam ederseniz bu sizi çıldırtabilir. bu meslekte birço insan kendini kaybederek sonunda ölüme kadar gidebiliyor. benim planım bu değil.
sinemafanatik.com’dan alintidir
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol