direnen kalemler

shevek
gerçekten de direnmekte olan kalemlerin işi.

bu da manifestolarıymış:

"kalemlerimiz çok mu kuvvetli sanıyorsunuz? değil.
sizlerden çok mu farklıyız? hayır.

peki aslında aynıysak neden yazıyoruz ne ye yada nelere karşı direnme eylemini gerçekleştirmek istiyoruz?

sadece farkındayız!.

ölenlerin, öldürülenlerin, cüzdan hükümetlerinin, rant uğruna yaşadığı toprakları satanların, emperyalizmin, kapitalizmin, olası komplo teorilerinin, kardeşi kardeşe kırdıranların, türbanı bayrak olarak kullananların, bizim gibi düşünmeyen bizden değildir diye düşünenlerin, laiklik kavramını bir türlü çözememiş olanların, tarafsız yayın yapamayan yazılı ve görsel medyanın, tarafsız yayın yapabildiği için engellenmeye çalışılanların, siyasal islam saçmalığının, güdülmeye çalışıldığımızın, özgürlüğümüzün seçim sandıkları başında kendi elimizden alındığının, "onlar"’ın ne anlatmaya çalıştıklarının, susmamamız gerektiğinin, belki de en önemlisi sizlerin orada olduğunuzun ve popüler kültür saçmalığının içinde kaybolup gittiğinizin farkındayız.

farkında olabilmeniz, düşünebilmeniz, özgürce ve beraber yaşayabilmemiz için direniyoruz.

farklı ideolojilerin fikirlerini benimsemiş olabilirsiniz, farklı kültürlerde yetişmiş olabilirsiniz, farklı bir coğrafyada büyümüş olabilirsiniz, silah kullanmayı kalem kullanmaya tercih etmiş olabilirsiniz, düşünmek yerine konuşmayı tercih etmiş olabilirsiniz. laz, çerkez, kürt, ermeni, süryani olabilirsiniz, radikal islamcı, milliyetçi, sosyal demokrat, liberal olabilirsiniz. emperyalist olabilirsiniz ya da kapitalist olabilirsiniz..

ne olursanız olun, neye inanırsanız inanın, neyi savunursanız savunun ancak; voltaire’nin bir sözünden hareketle söyle diyebiliriz ki; savunduğunuz hiç bir düşünceyi savunmuyor, yaptıklarınızı onaylamıyoruz ancak inandıklarınızı söyleyebilmeniz ve özgürce yaşayabilmeniz için canımızı veririz."

not: yeni tanıştığım bu oluşumun sadece manifestosunu okumuş ve bir kaç makale başlığına bakmış biri olarak buradan kendilerini tebrik ediyor, alkışlıyorum. üyeleri tarafından ışığın gösterilme amacı güdüldüğü bu oluşuma ulaşmak için:
http://www.direnenkalemler.com
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol