kara çarşaflı kadınlar

redcrow
kimin siyah, kimin beyaz giyinmesi gerektiğine karar verecek kadar cürretkar bir insan olmadığımdan ötürü, üstelik görsel olarak asla hoşuma gitmeyen bu giyim şeklini savunacak değilim.

bu ülkede öyle ya da böyle, kara çarşafı giymiş ya da giymek zorunda kalmış binlerce kadına, ufak noktacıkların içinde bela okumak kimsenin hakkı değildir. ayrıca bu rejimi korumak falan değil, sokak ortasına işemekten ibarettir.kendinize gelin.

yalova’da bulunan ufak bir köye düğüne gittiğimde, tüm köy kadınlarının çarşaflı olduğunu görmüş ve çok şaşırmıştım. yanımızdaki gençlerden birine sorduğum, "hocam ne iş böyle, tüm kadınlar simsiyah?" soruma verdiği yanıt," valla abi biz de bilmiyuruz, onlar da. kendimi bildim bileli bu köyde kadınlar çarşaf giyiyor, gelenek gibi bir şey bu bizim köyde." olmuştu. şimdi o kadınların hepsinin allah belasını versin demenin insanlığı nerde sorarım size. kadınların ne cumhuriyetten ne de şeriatan haberi var. ezelden geleni görmüş devam ettirmişler o kadar. içinde şeriata karşı beslediğin büyük bir kin ve hakaret duygun varsa en azından nokta atışı yapmaya çalış ki, arada masumlar da kaynamasın. karşı gelmekle, hakaret etmek arasındaki farkı bilmeyen birinin bu konuda sağlıklı yorum yapması da zaten imkansız.

#768073

hakaretlerden ötürü bu entrye eksi oyu ben vermiştim. allah belamı verdi.

bu adamlar üniversite öğrencisi. yazık.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol