çobanla oyum niye esit

ludingirra
çoban: vatandaş
aysun kayacı: vatandaş

çoban = aysun kayacı bu ülkede. zerre farksız, eşit haklara sahip iki vatandaş. kesinlikle. fakat, okuyanla okumayanın, bilinçli ile bilinçsizin attığı oyun kalitesi birbirine eşit olabilir mi? bu anlamda çobana ve bilinçsiz kesimin geneline atılan bir taş değil bu; seçim mantığını sorgulamaya yönelik bir yargı.

çobanla benim oyum eşit değil.

bilinçli bir insan beynine hiç birşey enjekte edilemez zorla. bilinçsiz insanlar çok yatkındır yönlendirilmeye. kaldı ki, ücra yerlerde karısının, reşit olmuş çoluk çocuğunun kolundan tutup da " x e atmazsan oyunu bacaklarını kırarım " diyen birey sayısının azımsanamayacak derecede olduğu aşikar!

demek ki, bilinçli bir şekilde atılan oyla bilinçsiz bir şekilde atılan oy aynı değil! bu hadisede gerçek olan tek şey, herkesin sadece vatandaş olarak eşit olduğu!

seçim, son derece bilinçli gerçekleştirilmesi gereken bir hadise. peki bilinç, mantık arayabilir miyim ben bu seçimde? hayır! bilinç aransaydı zaten akp iktidara gelmezdi diyesim var nedense.

bunun ben bir küçümseme olduğunu düşünmüyorum. zaten bu eşitsizliği gören birey mantıklı ise; okuyamadıkları, ne yazık ki bizlerle eşit şartlarda yaşayamadıkları için suçun o insanlarda olmadığını da bilir, bilmeli. zaten tartışmaya da pek gerek yok; zira iktidara gelenler daha çok çoban kesiminin anasını avradını becerdiği için bir de çoban ne diyor bu işe onu düşünmek gerek, asıl önemli olan o kanımca.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol