küfür

independence
ayip bi$i oldugu anlatimlari ile buyumu$uz hep, "bir daha agzindan duymayayim bak agzina aci biber surerim senin"lerle, "ak$am baban gelsin bak ben babana soyluyor muyum soylemiyor muyum bunu" tadindaki tehditlerle merhaba demi$iz cocukluktan ergenlige geci$ donemimize.

cocukken belki ayipti ama artik degil.

kufur aslinda pek cok kolaylik saglar bizlere. bir cumleyi kar$i tarafa izah etmek icin kullanilan onca anlatim detaylarini,kar$i tarafin yanli$ anlayabilme ve konudan uzakla$abilme olasiligini hepten yokeder.

misal;

+ abi, buse ile araniz nasil son zamanlarda? seni biraz uzgun gordum de?
- ya sorma karde$im, cok kirdi beni. $oyle yapdi boyle yapdi, bunu yaparken $una zarar verip ona da $unu ekledi, sonra bir de bakmi$sin ki $oyle olmu$, e ben de haliyle cok kirildim cok uzuldum. bundan sonra da buse ile alakali herhangi bir konuda uzulmemeye karar verdim.
+ yani cok mu a$iksin buse’ye?

i$te yukaridaki diyalogda gordugunuz uzere "abi" ozneli $ahis, soru soran tarafa uzun uzadiya bir $eyler anlatiyor ama soru soran taraf ise konuyu gotunden anliyor. oysa cok daha kolay bir metodu var bunun.

okuyalim;

+ abi, buse ile araniz nasil son zamanlarda? seni biraz uzgun gordum de?
- buse’nin amina koyum hafiz, sana bi$i olmasin.
+ ha olay sonlandi diyorsun yani.

ornek 2;

+ abi, buse ile araniz nasil son zamanlarda? seni biraz uzgun gordum de?
- buse ne lan? sikimden a$agi kasimpa$a hacim artik.
+ ha olay sonlandi diyorsun yani.

orneklerden de anla$ilacagi uzere kufur pek cok detayi, pek cok uzatmayi ve yanli$ anlama olasiligini ortadan kaldiran bir etmendir aslinda bizler icin.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol