impingement sendrom

urban f
omuz sıkışması hastalığı..durduk yerde siz laylaylom çalışırken birden bire ortaya çıkabilir..kol vucuda yapışık kalır çünkü oynattığınızda ve hatta nefes aldığınızda canınız yanar ,yatakta deli döner uyuyanlardansanız iyileşene kadar zaten zor uyursunuz ,15 dk da bir uyanırsınız ,bilumum sebeplerden ortaya çıkmış olabilir denir ama sürekli bilgisayar başında olmak da bu sebepler arasında resmi olarak tanınmalıdır.güvenilir bir ortopediste gitmekte fayda vardır zira o ağrıyla ticari çalışan bir hastanede her türlü kortizon iğnesine razı olabilirsiniz...geyik sebebidir ne nereye sıkışmış yok yok oraya bi tatil sıkışmış gibi ...velhasıl çeken bilir sağ kolun yokluğunu..
gelelim sözlük anlamına :sıkışma (impingement) sendromu nedir? belirtileri nelerdir? nasıl tedavi edilir? ayakta dik durma ve günlük aktiviteler kasların kemiğe yapışmasını sağlayan kirişler (tendonlar) üzerinde yıpratıcı etki yapar. özellikle kolunu omuz seviyesinde ve onun üzerinde tutarak çalışmak zorunda olanlarda tendonlar omuz kemikleri arasında sıkıştıkları için daha kolay yıpranırlar. omuz ağrısının en sık görülen nedenlerindendir.
hastalar çoğunlukla kırk yaşın üzerindedir. genellikle hafif bir zorlanmayla omuz ağrısı başlar. omuz ağrısı künttür. geceleri ağrı artarak uykuya mani olacak şiddetlere ulaşabilir. aktif hareketler kısıtlı ve ağrılıdır. ultrasonografi ve mr tanıya yardımcı olur. ağrının şiddetli olduğu dönemlerde kısa süreli istirahat gereklidir. ağrı kesici romatizma ilaçları verilir. bunlardan yararlanmayan hastalara lokal enjeksiyon ve fizik tedavi uygulanır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol