güzellik

nihilist
guzellik denilen sey karsıdakinin gordugudur. ne fazlası ne azı. o kadar likit o kadar sana, karsıdakine, ozgudurki, yoktan bir adım otesidir sadece, her topalın bir koru var ise, herkesin vardır kendisine ozgu bir guzelligi. zaten guzellik denilen seyin antrapolojik okuması yapılırsada bu bole cıkar. soz gelimi orta cagda senyorlerin hakimiyetindeki guzellik anlayısı ile simdiki aynı mıdır?

orta cagın en guzelllerinden mona lisa bıngıl bıngıl degil miydi?

simdiki guzellik serflerin estetik anlayısından baska bir sey degil. zamanın koleleri simdinin kapital sahipleri ise. zamnında zayıf olan koleler, neden cagımızda toplu bireyleri cirkin bulur hic dusunmedik mi demezler mi?

yada guzellik kapitalizmin cirkinligidir desek az mı demis oluruz? o kadar bakım urunleri o kadar zayıflama urunleri, spor salonlarına verilen aylık ucretler degilmidir guzellik anlayısımızın sınırları. yada goguslere takılan slikonlar degil midir?

daha ne anlatır birey bireye, guzellik gorudugun kadardır fazla dusunmemek gerekir. guzellik dedigin minubus arkası yazı olmus biz hala dusunuyoruz...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol