haluk levent

independence
bu kadr sacmalama bir uygulama daha olamaz, kaldi ki bir benzerini de ucuncu dunya ulkelerinde dahi goremezsiniz.

haluk levent ata$ehir’de bir yerde konser veriyor ve daha konser pistinden iner inmez polis tarafindan gozaltina aliniyor. adam diyor ki "bu bir icra davasi, basit bir suc, siyasi degil, ben ulkeyi bolmuyorum, izin verin basin mensuplari ile konu$ayim sonra sizinle geleyim" ama yok arkada$, polis bir turlu izin vermiyor konu$masina. yahu siz bu adami nicin tutuklarsiniz, polis dememi$ ki gel bize ifade ver $unu yap bunu yap, ortada bir cagri yok ama apar topar gozaltina alinmasi var. once gel de celp cikart, gelmezse tutukla. adam diyor ki "ke$ke bize soyleselerdi gel duzelt $u i$i vs. ama yok, boyle soyleyen kimse olmadi, karakola gidiyoruz var mi bir durum diye yok diyorlar.", bunlari anlatiyor ama gozaltina aliniyor. gozaltina alinmasi bir yana nobetci mahkeme cikartiliyor ve cezaevine gonderiliyor.

sebep?

icra davasi.

e abicim, icra davasi tamam da hapis niye? bu adam kacma ihtimali ya da riski olan bir insan mi, neden hapse kapatiyorsunuz adami?

ya bu ulkenin adalet mekanizmasi ne zaman duzelecek sabirsizlikla bekliyorum. insan hayatlari bu denli kolayca carcur edilmemeli bir hakimin iki dudagi arasinda.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol