israil

benduruyorumsebagitti
israil’de yayımlanan maariv gazetesi, abd ve diğer batılı ülkeler iran’ın nükleer programını diplomatik yollarla durdurmakta başarılı olsun ya da olmasın veya abd iran’a saldırı düzenlemeye karar versin ya da vermesin, israil yönetiminin bağımsız bir askeri saldırı için hazırlık yapmaya başladığını yazdı.
maariv’in haberine göre, kısa süre önce israil işçi partisi’nden ayrılan kıdemli milletvekili ephrahim sneh, abd’nin yeni başkan adayları john mccain ve barack obama’ya mesaj göndererek, “iran’ın nükleer silah elde etmek üzere olduğu anlaşılınca, israil’in bunu önlemek için bir askeri saldırı düzenlemeyi ciddi olarak değerlendireceğini” belirtti.

sneh, mesajda, “kudüs’te, nükleer bir iran’la herhangi bir şekilde uzlaşacak bir hükümet yok” dedi. sneh, iki başkan adayına, iran’ın nükleer amaçlarının önlenmesi için “gerçek” yaptırımlar uygulanması çağrısı yaptı ancak bu “fırsat penceresinin” 1.5-2 yıl boyunca açık kalabileceğini belirtti.

sneh geçen hafta da, iran’da doğalgaz ve petrol alanında yatırım yapacaklarını açıklayan isviçre ve avusturya’ya giderek iran’a karşı lobi yaptı. bu ülkelerde görüştüğü yetkililerin iran’daki yatırımlarını anlattıklarında sneh’in, israil hava kuvvetleri komutanı tümgeneral ido nehushtan’ı kastederek, “çok yazık, çünkü ido buraları yakacak” dediği ve iran’a yatırım yapmanın çok riskli olduğunu söylediği belirtildi. jerusalem post gazetesi de, israil’in iran’a olası bir saldırıda irak hava sahasını kullanmak için abd’den henüz izin alamadığını, amerikalı yetkililerin israil’e erken uyarı radar sistemini kullanma yetkisi verme teklifinde bulunduğunu yazdı.
vatan haberi


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol