milk

lost kidy
sean penn’in harvey milk karakterini calandırdığı hollywood yapımları arasında oldukça politik, eşcinsel(ağırlıkla gay) lobisi konulu, muhteşem oyunculuk örnekleri ile dolu bir film.
belki öncesinde harvey milk kimdir? neden önemlidir? bi okunup öğrenilirse daha iyi olabilir ama yine de dan whiteın da gizli eşcinsel olduğu iddaası pek gerçekçi değil.
sean penn’in oyunculuğun zirve noktasında olduğunu biliyoruz ama bu oldukça zor ve marjinal karakteri de inanılmaz iyi oynaması yine de şaşırtmadı değil.
film ne kadar objektif ne kadar subjektif izleyip bakmak gerekiyor. ben zaman zaman objektiflikten uzaklaşıldığını hissettim ama muhtemelen konuyu tam doz izleyiciye enjekte etmek için bu yola gidilmiş olabilinir.
filmi sıradan bir gay filmi olarak sınıflandırmak yanlış olacaktır. film aynı zamanda 40 yaşına kadar hiç bir şey yapmamış olabilirsiniz, 40 yaşına kadar başkalarının istediği gibi yaşamış olabilirsiniz ama hiç bir zaman geç değildir mesajı ve azmi başaramayacağı hiç bir şey yok mesajını da vermekte.

öncelikle homofobik insanların izlemesi gerektiğine inanıyorum. yine de izlenmesi herkes için pek kolay olmayabilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol