mukaddes kavramlara kufreden zihniyet

capt it all
mukaddes kavramlara küfreden zihniyet, aşağılık bir zihniyettir efendim, ama lütfen devamını okuyun;
birisi benim peygamberime, inandığım değerlerime gayet ciddi bir şekilde küfrederse, o hakketen aşağılık olmuştur demektir. eğer inanmıyorsa bile, kimsenin kimseye küfür etmeye hakkı yoktur, saygı duymak zorundadır. nasıl ki ben inanan birisi olarak ne ateistlere ne materyalistlere küfretmiyor isem. üstüne saygı da duyarım, bundan hiç de gocunmam. kişisel olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, inanan ama insani değerlerden yoksun insanlardansa, inanmayan ama insan gibi insan olan insanları tercih ederim.
tüm bunların yanında,
""azrail sen şunu yap...
sözlük bana bi şey bul allahsız...
tanrıya sorulacak soru...
sevisirken ezan okunması...""
gibi başlıkları ve bu entryleri inandığım değerlere küfür olarak algılamıyorum. yok, insanın takvası olur, bu başlıkları okumaz, entry girmez ama içerisinde "hakaret" olmadıktan sonra da bu başlıklara entrylere kimse bir şey diyemez.
ayrıca hatırlamalıyım ki, bilgi sözlük gayet demokratik bir ortamdır, inananı da olur, inanmayanı da. ben inandığım değerleri entry olarak girebilirim, kimseyi de incitmeden, kırmadan. başka her bi şeye inanan, inanmayan da kendi bildiğini entry olarak girer, tabii ki o da benim değerlerime bir saygısızlık yapmadan.
entrymin sonlarına gelirken, anlatmak istediğimi tam olarak anlatamadığımı, belki biraz da saçmaladığımı belirtir, inanan, inanmayan herkesin de gözlerinden öperim.
ayrıca;
(bkz: #285595)
saygılarımla...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol