mukaddes kavramlara kufreden zihniyet

faten
laiklik kisvesi altında yapılan bir durumdur ..

evet turkıye cumhurıyetı bır islam ulkesı degıldır ve fıkır ozgurlugu vardır fakat fıkır ozgurlugunun sınırları tartısılmalıdır..

benım fıkır ozgurlugum bır baskasının fıkrıne saldırıya gectıgı yerde bıter ,bir baskasınınkı de benım fıkrıme ..

kımsenın fıkrı benı ılgılendırmez ,benım fıkrıme gore allah birdir ,muhammed onun elcısıdır ,benım fıkrıme gore islam dogru dındır ,buna kımse bır sey dıyemez ,sana gore hrıstıyanlıkdır dogru dın bır baskasına gore yahudılık ,eyvallah der gecerim ..

fakat benım dınımde yer alan ve benım ınandıgım meleklere kufur edılınce bu fıkır ozgurlugunu gecer ,inanca saygısızlıga girer..

ezan okurken muzıgın sesını kısmak tartısılabılır ,cunku ezan namaza cagrıdır ve haydi namaza haydi namaza ve bunun gibi anlamlara gelmektedir ,ezan ın kutsallıgı veya degıllıgı tartısılabılır fakat melekler asla ,tartısma neyse de kufur tamamen yalnıstır ,aynı sekılde budıstlerın buda sına ,hrıstıyanın kutsal ruh una da kufur etmek yanlıstır.

burada kufur edenlere ,cehenneme gıdıceksın yanıcaksın edıceksın demek bıze dusmez ,bıze dusen uyarmaktır ,uyari dikkate alınır veya alınmaz fakat bır yanlıs var ve bunun duzeltılmesı ıcın hıc degılse bır adım atmaktır..

para ile imanın kımde oldugunu allah bılır demısler ,belkı sozu gecen entrylerı yazan kısıler allah katında bızden cok ve cok kat hayırlıdardır fakat su anda yapılan ne olursa olsun yanlıstır ..

bu entrylere gulunuyor mu ve kıcdan mı gulunuyor ?

hayır ,bu entryler cıdden cok komık oluyor ve gulunuyor fakat bu haklı oldugunu gostermez ..

uyusturucu da ınsanı mutlu eder ,guldurur ,eglendırır fakat bu onu mesru kılmaz ,bu da oyle bır durum ,cok komık olmalarına ragmen mesru degıldır..

bunun bır yaptırımı olmaz ,cunku turkıye bir islam ulkesı degıl ve mahkeme buna hic bir sey demez ,dıyemez ,zaten sanal ortam ,fakat bunun ahlaki bir yaptırımı olabılır ancak ,yazanlara kesınlıkle ahlaksız dedıgım anlasılmasın ,ahlakı yaptırımdan kastım ,bir kişi rahatsız oluyorsa saygı duymak ,bir daha yapmamak olabılır ,ılla ki yazılmak ıstenıyorsa daha nazık bır dılle farklı konular yazılabılır ..

bende dını baslıklara entry giriyorum fakat cehennem replıklerıne veya baska bır yere girdiğim yazının kımseyı ıncıltmeyecegıne emın olduktan sonra yazıyorum ,bir yazıya 100 kısı guluyorsa fakat o yazı 1 kişiyi inciltiyorsa o yazının gozumde hıc bır degeri yoktur ..

yazılanlara gulsem de ,dogru bulmuyorum..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol